(VIDEO) Prioritățile PSDE, anunțate de candidatul formațiunii în Capitală, Vadim Brânzaniuc

Ala Găină

Candidatul PSDE la funcția de primar al Chișinăului, Vadim Brînzaniuc, a vorbit, într-un video publicat pe Facebook, despre faptul că în ultimii 20 de ani în municipiu nu s-a construit nicio școală sau grădiniță. Totodată, candidatul a menționat de unde va găsi resurse financiare pentru a rezolva problema.

„În ultimii 20 de ani în Chișinău nu s-a construit nicio școală și nicio grădiniță, situație destul de gravă. Pe lângă lipsa locurilor din instituțiile de învățământ, mai avem o problemă – multe dintre ele sunt vechi și avariate. (…) Vă asigur că în decurs de patru ani vom reabilita toate școlile și grădinițele din Chișinău. Pentru a efectua aceste investiții, în primul rând vom crește substanțial alocările din bugetul municipal, în al doilea rând vom atrage surse financiare nerambursabile de la partenerii noștri din România. Acesta e angajamentul nostru”, a declarat Vadim Brânzaniuc.

Vadim Brînzaniuc a activat în Primăria Capitalei pe când instituția era condusă de Dorin Chirtoacă. Mai mulți ani a fost șef al Direcției relații publice a Primăriei. În 2019, pe când primar interimar era Ruslan Codreanu, Vadim Brînzaniuc a fost numit pretor ale sectorului Buiucani, funcție pe care a exercitat-o până în martie 2022.