(VIDEO) Procuratura Generală, acționată în judecată. Ion Chicu: „Refuză repetat să investigheze atacul premierului Recean asupra judecătorilor”

Ala Găină

Procuratura Generală „independentă” refuză repetat să investigheze atacul premierului Recean asupra judecătorilor, în urma plângerii PDCM pe acest caz, anunță formațiunea. În acest sens, Ion Chicu spune că va acționa Procuratura Generală în instanță pentru refuzul de a examina sub aspect legal amenințările prim-ministrului în adresa judecătorilor.

„Astăzi, PDCM s-a adresat cu o plângere instanței, pentru a obliga Procuratura Generală să se ocupe de acest caz ieșit din comun. Mai ales, că Recean a recidivat ieri și a amenințat alți judecători, iar Asociația Judecătorilor, Consiliul Superior al Magistraturii, Comisia „Pre-vetting” a condamnat aceste fapte ilegale comise de prim-ministru. PDCM va insista în instanțele judiciare ale țării asupra inadmisibilității tolerării de către Procuratura Generală a amenințărilor în adresa judecătorilor făcute de dl Recean”, a declarat Ion Chicu.