(VIDEO) Purtătorul de cuvânt al Guvernului, despre așa-numitul congres de la Tiraspol: „Nu există pericole de escaladare și destabilizare a situației în regiunea transnistreană”

Adrian Sirbu

„Nu există pericole de escaladare și destabilizare a situației în regiunea transnistreană a țării noastre”. Declarația a fost făcută de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă. Potrivit lui, aceasta este o altă campanie prin care se încearcă isterizarea societății în jurul acestui aşa-numit eveniment de la Tiraspol. 

„Este un eveniment pus la cale de cei din stânga Nistrului și de cei de la Kremlin.  Nu vedem pericole de destabilizare. Urmărim foarte atent și reiterăm că regiunea transnistreană este aliniată la obiectivul de pace și securitate. Iar ce se întâmplă la Tiraspol este eveniment propagandistic, o scamatorie care nu-și merită live-urile jurnaliștilor străini sau titlurile tensionate din buletinele de știri”, a declarat Daniel Vodă.

Amintim că săptămâna trecută, așa-numitul lider al regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski, a anunțat despre convocarea unui congres în legătură cu pretinsele presiuni economice din partea Chișinăului. Atunci, opozantul din stânga Nistrului Ghenadi Ciorba a afirmat că scopul congresului ar fi adresarea unei solicitări către Federația Rusă de a accepta regiunea transnistreană în componența sa.Ieri informația a fost negată de așa-numita administrație de la Tiraspol, precizând că la Congres va fi adoptată o solicitare către Rusia și Uniunea Europeană pentru a denunța presiunea economică a Republicii Moldova împotriva Tiraspolului.