(VIDEO) Renato Usatîi: „Peste 5 mii de oameni care au muncit la recensământ nu și-au primit deocamdată banii și le-au mai cerut să întoarcă vestele și rucsacurile”

Ala Găină

Peste 5 mii de oameni care au muncit la recensământ nu și-au primit deocamdată banii și le-au mai cerut să întoarcă vestele și rucsacurile. Dezvăluirea a fost făcută de Renato Usatîi, candidat anunțat la alegerile prezidențiale, liderul „Partidului Nostru”. Usatîi spune că a primit mai multe scrisori de la recenzori și supervizori, care s-au plâns că nu au fost remunerați pentru munca lor. 

„Mai grav, le-au fost tăiate sume între 5 și 10 mii de lei din contractul inițial, iar acum sunt forțați să semneze noi contracte. Promisiunile de compensații pentru transport s-au dovedit a fi o altă minciună – de la câteva mii de lei la doar 350 de lei. În același timp, un deputat primește 6 mii de lei lunar pentru transport! Culmea e că le-au cerut rucsacurile și vestele înapoi și le-au lăsat doar chipiurile și maiourile. N-am să mă mir dacă îi vom vedea îmbrăcați în aceste veste și cu aceste rucsacuri pe „oameni buni” din PAS toamna în electorală. Cât de mizerabil trebuie să fii ca să ceri înapoi haina purtată?”, a spus Renato Usatîi în cadrul interviului său săptămânal cu jurnalistul Gheorghe Gonța.

Potrivit lui Usatîi, problemele tehnice cu tabletele și lipsa suportului din partea Biroului de Statistică au făcut ca întreaga povară să cadă pe umerii supervizorilor. 

„Au fost angajate multe persoane fictiv – rudele celor care activează la Biroul de Statistică. Și aici a reușit PAS să-și bage „oameni buni”. Mulți oameni și-au planificat vacanțele sau pregătirea copiilor de școală cu acești bani, iar acum abia dacă mai speră să-și achite datoriile la microcredite. În timp ce guvernanții nu pot plăti oamenii care au muncit cinstit, găsesc bani pentru trei zile de concerte de Ziua Independenței”, a mai spus Usatîi.

Biroul Național de Statistică al Moldovei nu a venit deocamdată cu o reacție la cele expuse.