(VIDEO) Reprezentanții Lagardere: „Maia Sandu ne-a încurajat să investim în Aeroportul din Chișinău”. Ce spun reprezentanții Președinției

Adrian Sirbu

Compania internațională Lagardère oferă pentru prima dată detalii despre licitația controversată de la Aeroportul Internațional Chișinău. În cadrul unei conferințe de presă, vicepreședintele companiei, Baptiste Guduit a declarat că în anul 2022, președinta Maia Sandu s-a aflat la Paris, la o reuniune organizată de o structură franceză a investitorilor francezi, în cadrul căreia a încurajat compania Lagardère „să studieze situația de la Aeroportul Chișinău, întrucât ar putea constitui o oportunitate de dezvoltare a afacerii în următorii ani”. 

„Maia Sandu se afla la Paris și ne-a încurajat să urmărim îndeaproape situația în jurul aeroportului, estimând că ar putea fi o oportunitate de dezvoltare a afacerii în următorii ani”, a menționat Guduit.

La scurt timp, consilierul președintei, Adrian Băluțel, a declarat că o astfel de întâlnire individuală nu a avut loc.

„Maia Sandu nu a avut niciodată nicio întâlnire individuală cu compania franceză Lagardère. Totodată, președinta participă la multe forumuri internaționale de business, inclusiv în Franța, unde participă zeci de investitori și unde Maia Sandu promovează Moldova ca spațiu sigur pentru investiții de calitate care să contribuie la dezvoltarea economiei Republicii Moldova, deschiderea a noi locuri de muncă”, a declarat Băluțel.

Mai mult, reprezentanții companiei franceze s-au întîlnit cu mai mulți oficiali moldoveni, inclusiv cu ministrul Economiei, Dumitru Alaiba, și directorii de la APP și AIC.

Mai mult, Lagardère anunță că nu se avântă într-o nouă licitație pentru spațiile comerciale din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău. Totuși, antreprenorii vor urmări îndeaproape noile condiții puse de autorități.