(VIDEO) Republica Moldova a transmis chestionarul de aderare la Uniunea Europeană

Ala Găină

Republica Moldova a completat chestionarul de aderarea la Uniunea Europeană (UE). Documentul a fost transmis Ambasadorului UE la Chișinău. Potrivit președintelui Maia Sandu, urmează completarea unui alt document, mult mai voluminos. Ea a mai anunțat că, tot astăzi, a avut loc ședința de constituire a Comisiei de integrare europeană, creată pe lângă Președinție.

„M-am bucurat să aud astăzi din partea Guvernului știrea că suntem gata să transmitem răspunsurile la primul chestionar pe care l-am primit de la Comisiei Europeană, acum 11 zile. Nu ne oprim aici, pentru că între timp a venit alt chestionar mai voluminos, la care va trebuie de răspuns”, a declarat Maia Sandu.

Documentul a fost transmis Ambasadorului UE la Chișinău., care s-a arătat profund încântat de viteza în care a fost încântat acest chestionar.

„Doar 11 zile în urmă, comisarul european a înmânat prima partea a chestionarului și iată că avem răspunsurile. Această viteză demonstrează determinarea președintelui, Guvernului, dar și a întregului popor pentru a ajuta la integrarea UE”, a precizat ambasadorul.