(VIDEO) Republica Moldova ar putea primi 750 de mii de dolari din fondurile NATO. Declarațiile lui Bogdan Aurescu

Ala Găină

Republica Moldova ar putea primi 750 de mii de dolari din fondurile NATO pentru consolidarea sistemului de apărare al țării. Anunțul a fost făcut de șeful diplomației române, Bogdan Aurescu în contextul reuniunii miniștrilor afacerilor externe din cadrul NATO care se desfășoară în perioada 4-5 aprilie la Bruxelles. Demnitarul român a subliniat că Alianța Nord-Atlantică trebuie să susțină partenerii vulnerabili din regiune pentru a face față acțiunilor agresive ale Federației Ruse.

„Președintele Maia Sandu a vizitat Bucureștiul și am discutat împreună cu cancelarul german Olaf Scholz și președintele Klaus Iohannis despre cum să facem Republica Moldova mai rezilientă și mai sigură în fața acțiunilor destabilizatoare ale Rusiei. România se va angaja și va anunța faptul că vom contribui mai mult la programele de construire a capacităților de apărare. Vom oferi opt sute de mii de dolari pentru Ucraina și șapte sute cincizeci de mii de dolari pentru Republica Moldova, în scopul îmbunătățirii capacităților lor de apărare”, a declarat Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe din România.

La începutul acestui an, Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană a anunțat că Alianța Nord-atlantică oferă Republicii Moldova un pachet de asistență non-letală. Decizia a fost luată la reuniunea miniștrilor Apărării ai statelor membre NATO, desfășurată în luna februarie la Bruxelles. Potrivit demnitarului, pachetul de asistență este un răspuns la solicitarea Chișinăului și vine să ajute Republica Moldova să facă față provocărilor războiului hibrid, dar și crizei de securitate din regiune.