(VIDEO) „Să vă stea salariul în gât!” Socialiștii și comuniștii au boicotat ședința Parlamentului

Ala Găină

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au părăsit ședința Parlamentului în semn de protest față de decizia Curții Constituționale de invalidare a mandatului de deputat al candidatului supleant pe listele BCS, Svetlana Popa.

„Curtea Constituțională a Republicii Moldova, recent, a furat un mandat al BCS fără nicio argumentare juridică, într-un total absurd, deoarece candidatul nostru nu are niciun conflict cu mandatul de deputat în Parlamentul R. Moldova. Aceasta încă odată demonstrează că, opoziția în Republica Moldova este obstrucționată, în afara faptului că deputații sunt periodic persecutați cu dosare penale, cu diferite forme care nu sunt adecvate unui stat de drept. Noi nu vom mai merge la CC ca să obținem alt mandat, dar vom recurge la alte forme de luptă, inclusiv și la organe internaționale și la proteste.

Ce ține de ședința de astăzi, în față de jocuri cu modificarea a câta oară a Legii Procuraturii și asistăm și aici la un jonglaj la diferite centre de influență – cine va controla organele Procuraturii, în afara făptului că iarăși vreți a câta oară să modificați codul electoral doar ca să vă favorizați candidatul vostru la alegerile prezidențiale. Noi nu vedem aici nimic ce ar viza interesele Republicii Moldova”, a declarat vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea.

În replică, președintele Legislativului, Igor Grosu, a declarat că opoziția a dat dovadă „de nesimțire”.

„De ce ați mai venit? Salariul să-l luați pentru ziua de azi. Eu zic să vă stea salariul de azi în gât. Scuzați pentru așa urare… Și câtă nesimțire să vii tu și să pleci, nici n-ai reușit să încălzești scaunul… și la odihnă”, a declarat Grosu.

Amintim că magistrații CCM au respins la data de 16 ianuarie cererea Comisiei Electorale Centrale privind validarea mandatului de deputat candidatului pe listele Blocului PCRM-PSRM, Svetlana Popa. Hotărârea a fost luată după ce Curtea de Apel Chișinău a recunoscut că Popa este vinovată de „exces de putere” în dosarul planurilor urbanistice zonale. Astfel, Popa a fost obligată să achite o amendă în mărime de 3 mii lei și a fost privată de dreptul de a exercita funcția de consilier în cadrul Consiliului Municipal Chișinău pe un termen de 8 luni.