(VIDEO) Șase lideri ai opoziției au dat curs invitației Nataliei Morari pentru a stabili un dialog și a identifica un candidat comun la alegerile prezidențiale

Adrian Sirbu

Șase lideri ai opoziției au acceptat invitația jurnalistei Natalia Morari de a se așeza la masa de dialog și a discuta despre eventuala identificare a unui candidat comun la alegerile prezidențiale din această toamnă. La discuții au participat Igor Dodon, Irina Vlah, Ion Chicu, Tudor Ulianovschi, Gaik Vartanean și Vlad Filat.

În calitate de observatori au fost expertul în securitate, Valeriu Ostalep, juristul Stanislav Pavlovschi, bloggera Fulga Grabovschi și politologul Ian Lisnevschi. În cadrul emisiunii sale, Morari News, Natalia Morari a oferit detalii despre întrevedere.

Ideea era să vedem dacă mai există șanse ca opoziția să aibă un candidat comun la alegerile prezidențiale susținut de mai multe forțe politice. Formatul discuțiilor a fost unul închis, pentru ca acestea să fie sincere. Din ceea ce vă pot spune este că loc de dialog există și chiar e nevoie de acesta. Le mulțumesc personal celor care au acceptat invitația și o iau ca o deschidere pentru un eventual dialog, nu neapărat la tema candidatului unic. Puncte comune chiar există. Sper mult ca la următoarea întâlnirea să fie și alți participanți”, a spus jurnalista.

Potrivit Nataliei Morari, șansele unui asemenea scenariu, privind candidatul unic, sunt mici, dar nu și imposibile.

Pentru a asigura transparența acestui proces, la dialog participă, în calitate de observatori, Stanislav Pavlovschi, Valeriu Ostalep, Ian Lisnevschi și Fulga Grabovschi. Împreună am ajuns la concluzia că există necesitatea unui dialog între liderii opoziției”, a mai declarat Morari.