Octavian Țîcu

(VIDEO) Scandal în PUN! Octavian Țîcu, acuzații grave la adresa lui Anatol Șalaru: „Este unul dintre groparii unionismului”

Redacția Liber TV

În cadrul unui live pe o rețea de socializare, acesta a venit cu acuzații grave la adresa membrilor BNP și, în special, a lui Anatol Șalaru. Potrivit lui Țîcu, printre cei care i-au cerut demisia de la șefia partidului se numără Anatol Șalaru, Corneliu Pîntea, Ana Guțu, Doru Dusciac. 

Tîcu

„Știam de la început cine e Șalaru și cine e Guțu. Eram conștient care sunt riscurile atunci când am ales să merg într-un partid alături de ei, dar poporul voia unirea unioniștilor”, a declarat Țîcu. 

Totodată, Țîcu a declarat că este „o utopie și o aberație unirea unioniștilor”. 

„M-am unit eu cu Șalaru și cu Guțu și nu a ieșit nimic. Din contra, s-a spart și mai mult polul unionist în urma lucrurilor care s-au întâmplat vineri. (n.r. atunci când s-a cerut demisia lui Țîcu). Unirea unioniștilor este o utopie impusă de alții”, a precizat Țîcu. 

Potrivit lui Țîcu, scandalul ar fi pornit după ce acesta i-a cerut lui Anatol Șalaru să nu participe pe lista partidului la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. 

„M-am înțeles cu Anatol Șalaru să nu participe la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. A fost o înțelegere draconică. Am spus: ori particip fără tine, ori deloc. Și nu doar la el mă refeream, dar și la Corneliu Pîntea.(…) A fost distrugerea sistemică a partidului din interior. Timp de 3 luni de zile, am pierdut 5 organizații: de la Ungheni, Fălești, Bălți, Cantemir și Căușeni. În momentul în care am avut Consiliul Republican Politic și am votat lista cu candidați, 10 oameni de-a lui Șalaru s-au retras de pe listă. S-a întâmplat la comanda lui, în mod organizat. Acest boicot a dus la ruptură în partid”, a relatat Țîcu. 

Țîcu a declarat că nu va participa la congresul partidului, care va organizat la „data de 18 decembrie. 

„Nu în unirea unioniștilor este soluția, acest lucru este o utopie”, a conchis Țîcu. 

Amintim că în contextul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie, liderul AUR, Vlad Bilețchi a chemat de nenumărate ori la dialog Partidul Unității Naționale în vederea unificării forțelor unioniste. Liderul PUN, Octavian Țîcu a respins de fiecare dată invitația la dialog, a criticat unioniștii din AUR și a ales să meargă separat la alegeri. În schimb, AUR  a mers la alegeri alături de PPR, USB și PL, care au ales să-și coaguleze forțele pentru a realiza unirea unioniștilor. Atunci, Țîcu a fost dur criticat de unioniști, acuzându-l că a pus mai sus orgoliul personal decât cauza reîntregirii neamului românesc. 

La alegerile din 11 iulie 2021, PUN a obținut 0,45% sau 6 646 voturi.

Recent, Țîcu a fost revocat și din funcția de președinte al Filialei Republicii Moldova a Partidului Mișcarea Populară (PMP) din România.