(VIDEO) Scandal la Jurnal TV! Natalia Morari: „Veaceslav Platon a finanțat Jurnal TV în perioada 2016-2019 cu 15 mii de euro lunar”

Ala Găină

Scandal în studioul televiziunii Jurnal TV. În cadrul dezbaterilor electorale, candidata Natalia Morari, care a fost singura participantă, a declarat că în perioada 2016-2019, Veaceslav Platon a finanțat televiziunea Jurnal TV cu aproximativ 15 mii de euro lunar. La rândul său, prezentatorul Dumitru Mișin a calificat declarațiile drept minciuni. 

Întrebată în ce măsură Veaceslav Platon influențează deciziile Nataliei Morari și participarea în campanie, aceasta a răspuns:

„Domnul Platon nu candidează în această campanie, dar influențează campania exact în aceeași măsură în care influența politica editorială a Jurnal TV în perioada 2016 – sfârșitul anului 2019, când lunar vă plătea sume de 15 mii de euro cash. Atunci toate investigațiile Jurnal TV despre furtul miliardului erau făcute de avocații lui Platon. Întrebați-i pe șefii dvs. Dacă dvs nu cunoașteți acest lucru, nu este problema mea. Vorbiți cu Val Butnaru. Domnule Mișin, atacați-mă în judecată.  Problema este că nu mă veți da în judecată, pentru că asta este un adevăr. Lunar- 15 mii de euro cash, 2016-2019, atunci când au fost cele mai grele timpuri”, a declarat Natalia Morari.

„Problema dvs e că nu faceți distincție între adevăr și minciună”, a reacționat prezentatorul Jurnal TV, Dumitru Mișin.

Ulterior, într-o postare pe Telegram, Platon a confirmat cele spuse de Natalia Morari.

„Având în vedere zarva pe care a trezit-o declarația Nataliei Morari cu privire la ajutorul meu pentru Jurnal TV, vreau să explic următoarele: Am ajutat Jurnal TV gratuit și fără condiții. Eram pe aceeași parte a baricadei. Ei erau la limita închiderii. Eu mă aflam la închisoare. Nu puteam admite închiderea unuia din ultimele posturi TV de opoziție, prin intermediul căruia oamenii puteau afla adevărul. În acel moment la Jurnal TV încă se mai spunea adevărul.

Amintiți-vă cum, atunci, toată agenda zilei era dată de canalele lui Plahotniuc. Cam așa cum, în prezent, fac asta canalele Maiei Sandu. Doar că mai puțin.

Singurul lucru pe care l-am cerut a fost ca ei să fie prezenți la ședințele mele de judecată, unde puteam, strigând pe coridor, transmite oamenilor adevărul despre cine anume i-a jefuit de un miliard de dolari.

Nu regret asta, chiar și având în vedere cum au procedat ei în raport cu mine un pic mai târziu”, a scris Veaceslav Platon.