(VIDEO) Ședința CMC, transformată iarăși în circ. PAS a adus un tânăr cu dizabilități și l-a lăsat să se târâie prin sală

Adrian Sirbu

Un tânăr în scaun cu rotile a fost adus la sedința de astăzi la ședința Consiliului Municipal Chișinău. La scurt timp după ce, însoțit de un asistent personal și un consilier PAS, bărbatul a ajuns în fața prezidiumului, acesta a fost dat jos din cărucior și lăsat să se târâie prin sală. Gestul a fost aplaudat de o parte din consilieri.

Prin acest gest, PAS a dorit să demonstreze drama asistenților personali din Chișinău.

Ordinea de zi a fost aprobată cu 30 de voturi pentru, 19 împotrivă, iar consilierul Platformei DA, Victor Chironda, s-a abținut.

Dacă ne dăm în spectacol ne dăm în spectacol, dacă vrem să muncim constructiv, haideţi fiecare îşi ia locul unde-i rezervat locul respectiv. Propunerea mea este să lucrăm constructiv”, a declarat Cornel Pîntea.

„Mie nu îmi trebuie politică”, a declarat mama tânărului.

În cadrul şedinţei a fost supus votului propunerea Zinaidei Popa.

Eu înţeleg că majoritatea din cei prezenţi în sală, inclusiv şi colegii de la PAS, înţeleg că ce se face aici este un show de prost gust şi aduceţi oameni, chiar nu ar trebui să fie aici, eu înţeleg problemele tuturor, înţeleg perfect, şi o să vă dau explicaţii din ce cauză se întâmplă aceasta. Dacă păstraţi liniştea, dacă vreţi să mergem peste ordinea de zi, daţine voie să muncim”, a spus Pîntea.

După ce mama tânărului l-a dat jos pe tânăr din scaunul cu rotile, o consilieră din partidul Renaşterii i-a spus:

Am şi eu rude cu copii cu dizabilităţi, vă înţeleg cât de dificil este, eu voi fi contra, din cauza că vă propun să mergeţi la Maia Sandu, fiindcă că dumneaei are mai multă grijă de Codruţ decât de copii cu dizabilităţi, şi ştiu foarte bine pe seama mea. Mai mare handicapați ca PAS, nu este”.

Menţionăm că la ședința de astăzi a Consiliului Municipal Chişinău (CMC) au venit mai mulți asistenți personali, care protestează și cer salarii.