(VIDEO) Serebrian și Ignatiev, întrevedere la sediul Misiunii OSCE de la Tiraspol. Ce subiecte sunt abordate

Ala Găină

În aceste clipe, la Tiraspol, la sediul Misiunii OSCE din Republica Moldova se desfășoară reuniunea reprezentanților politici în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană. Părțile discută despre noile prevederi ale Codului vamal, precum și despre numerele neutre pentru automobile și libertatea de circulație.  

Vicepremierul pentru Reintegrare Oleg Serebrian se află în discuții cu șefia instituției de la Tiraspol responsabilă de „relații externe” Vitalii Ignatiev.

„În mesajul său introductiv, vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian a relevat problemele cu care se confruntă locuitorii de pe ambele maluri ale râului Nistru”, au comunicat reprezentanții Chișinăului.

Menționăm că noile tensiuni între Tiraspol și Chișinău au început odată cu intrarea în vigoare a modificărilor la Codul Vamal, la întâi ianuarie, potrivit căruia, agenții economici din regiunea transnistreană vor plăti taxele pentru importul mărfurilor, așa cum o fac celelalte companii din Republica Moldova.

Drept răspuns, autoritățile autoproclamate de la Tiraspol au anunțat că vor introduce taxe vamale pentru fermierii din mai multe sate din raionul Dubăsari, care dețin terenuri agricole situate după traseul Rîbnița-Tiraspol, controlat de forțele separatiste.