Sergiu Sîrbu

(VIDEO) Sergiu Sîrbu a fost adus în fața judecătorilor: „Fac pușcărie, dar nu renunț la avere!”

Redacția Liber TV

Procuratura Anticorupţie menţionează într-un comunicat că au fost audiaţi încă şase foşti deputaţi, iar alţi doi urmează a fi interogaţi. În perioada 2-3 februarie au fost efectuate percheziţii la domiciliile, în automobilele, precum şi la rudele a 13 foşti parlamentari în cadrul cauzei penale, pornite pe faptul îmbogățirii ilicite investigate, în conexiune cu alte anchete penale pe faptul coruperii unor foşti deputați pentru părăsirea fracțiunii parlamentare din care făceau parte.

Procurorii au ridicat calculatoare, telefoane mobile, documente, înscrisuri și alte probe. Au fost găsiţi şi bani. Cea mai mică sumă găsită acasă la un fost deputat este de 500 de euro. Cea mai mare constituie 34 700 de dolari și 44 300 de euro. De asemenea, un alt deputat vizat în ancheta procurorilor păstra în seif la bancă 65 de mii de euro și 30 de mii de dolari şi avea deschis un depozit de 20 de mii de dolari și 85 de mii de euro. Niciunul din cei 5 învinuiţi şi 6 bănuiţi nu-şi recunoaşte vina.

Ei riscă o amendă de până la jumătate de milion de lei sau închisoare de până la 15 ani, în ambele cazuri cu privarea dreptului de a ocupa funcţii publice pe o perioadă de până la 15 ani.

Parlamentarii vizaţi de anchetele Procuraturii Anticorupţie fac parte dintr-un grup de 14 ex-deputaţi comunişti care în 2015 au părăsit fracţiunea. Atunci, preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, i-a exclus din partid şi a declarat de mai multe ori că aceştia ar fi primit sume mari de bani pentru a părăsi fracţiunea. Ei au respins acuzaţiile.