(VIDEO) STOP-CADRU: Dorin Recean l-a trimis pe Radu Marian după…pâine

Adrian Sirbu

Replici acide în timpul ședinței-maraton a Parlamentului, în cadrul căreia s-a examinat, timp de 10 ore, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Dorin Recean. Deputatul socialist Vladimir Odnostalco a cerut explicații de la premierul Dorin Recean, menționând că „cea mai populară pâine Botanica” s-a scumpit cu 2 lei și 28 bani. În reacție, Recean i-a spus socialistului că el a prevăzut această situație și l-a rugat pe deputatul Radu Marian să cumpere aceste pâini. 

Avem o majorare a prețului la pâine. Începând cu 9 octombrie anul acesta Franzeluța, am să evidențiez întreprindere de stat, cea mai populară pâine Botanica a fost lansată cu 5,64. A costat 6,50 în magazine. Astăzi costă 8,50 în magazine și este lansată de întreprindere cu 7,92. Ce s-a întâmplat nimeni nu știe. S-a schimbat eticheta, era de o culoare acum e de altă culoare, și au adăugat 30 grame de pâine, și au adăugat încă 2,28 lei. Pâinea „De grâu” este la fel o pâine populară, nu știu dacă o cumpărați sau nu, dar este pur și simplu mai disponibilă de aceea este populară. A costat 7,46, astăzi costă 9,19. Și asta s-a întâmplat începând cu 9 octombrie”, a declarat Vladimir Odnostalco.

La rândul său, Dorin Recean a menționat că a prevăzut că i se va adresa această întrebare și l-a rugat pe deputatul Radu Marian să cumpere aceste pâini.

Domnule Odnostalco, iată mie îmi place cum dumneavoastră declarați lucruri despre onestitate și despre fapte, și eu mi-aș dori dumneavoastră să vă țineți de cuvânt. Dar ați fost așa de predictibil încât iată eu am rugat colegul Radu Marian să cumpere pâine. Și prețul la pâinea socială a rămas tot acolo, prețul la pâinea Botanica a rămas tot acolo. Iar prețul la un nou tip de pâine care se numește „Botanica Extra, cu mai mult gramaj, într-adevăr s-a mărit”, a reacționat prim-ministrul.