(VIDEO) Terenurile aferente Hotelului Național au revenit în gestiunea municipalității, susține Ion Ceban

Ala Găină

Primăria Chișinău a reușit după mai multe adresări în instanța de judecată să anuleze dreptul de superficie asupra terenului cedat anterior Hotelului Național. Despre acest lucru a anunțat edilul capitalei, Ion Ceban, în cadrul unei conferințe de presă.

„Două zile în urmă, în data de 16 octombrie, a fost pronunțată decizia instanței.Este extrem de important: terenul pe care este construit hotelul Național dar și cel din adiacența construcției a revenit în proprietatea municipiului datorită acțiunilor echipei Primăriei”, a declarat Ceban.

Totodată, Ion Ceban a reamintit că, CMC a adoptat în februarie 2019 pâna a deveni primar, decizia de dare în arendă a 2 loturi aferente hotelului Național.

„Am înaintat cerere în instanța de judecată prin care am cerut anularea dreptului de superficie și aducerea terenului la situația grafică din 2019. Două zile în urmă, instanța a admis integral acțiunea, iar terenurile au fost întoarse municipalității”, a spus Ion Ceban.

În același timp, Ion Ceban a menționat că, au fost multiplele învinuiri fără suport juridic în spațiul public la acest subiect.

„Mai mult, în data de 2 noiembrie se încearcă emiterea unei decizii de către instanța judecătorească care nu are absolut nimic cu acțiunile realizate. Pe caz vom informa toate instituțiile internaționale”, a mai adăugat Ceban.