(VIDEO) Tudor Ulianovschi, prezent la Paris la un eveniment sub patronajul lui Emmanuel Macron: „Am pledat pentru susținerea statelor candidate la Uniunea Europeană” „

Ala Găină

Fostul ministru de Externe al Republicii Moldova, Tudor Ulianovschi, care și-a anunțat intenția de candida la alegerile prezidențiale, participă la reuniunea de la Paris a Uniunii PanEuropa, cea mai veche mișcare de unificare europeană. Evenimentul are loc, astăzi, la Adunarea Națională a Parlamentului Franței, sub patronajul Președintelui francez, Emmanuel Macron.

Într-o postare pe facebook, Tudor Ulianovschi spune că a fost invitat în prezidiu, unde și-a expus poziția față de necesitatea aplicării directivelor europene în ceea ce privește asigurarea respectării principiilor ESG (mediu înconjurător, echitate socială, etc).

„Am pledat pentru susținerea statelor candidate la Uniunea Europeană, care, de asemenea, trebuie să susțină directivele europene. Am subliniat, însă, faptul că orice angajament pe care ni-l asumăm ca stat, trebuie să fie raportat întâi de toate la specificul economiei naționale și să nu fie un impediment pentru dezvoltarea afacerilor locale”, a scris Tudor Ulianovschi.

Mai mult, Președintele Alain Terrenoire a lansat invitația ca Tudor Ulianovschi să reprezinteAsociația în Republica Moldova. Decizia urmează a fi aprobată la următorul consiliu al asociației.

„Discuția cu Vicepreședintele Băncii Consiliului Europei a vizat crearea unui echilibru între finanțări externe pentru producerea internă și susținerea exportului. Un alt domeniu discutat ține de reglementarea excesivă a fluxurilor capitale, care crează dificultăți pentru businessul mic și mijlociu în tranzacționare”, a mai scris fostul ministru de Externe.

Fondată în anul 1922, Uniunea Internațională Paneuropeană este organizația care a creat Consiliul European și, ulterior, Uniunea Europeană. Toate acțiunile acestei Organizații din perioada interbelică, dar mai ales activitatea de după al Doilea Război Mondial au constituit piatra de temelie a Uniunii Europene.

Recent, în cadrul emisiunii „Puterea de Patra” de la N4, Tudor Ulianoschi și-a anunțat intenția de a candida la alegerile prezidențiale din toamnă.

„După multe discuții pe care le-am avut în Republica Moldova, ce ține R.Moldova,  simt nevoia de o altfel de guvernare, de o schimbare a actualei guvernări, de o adevărată alternativă pro-europeană, care nu se concentrează pe dezbinare dar care se concentrează pe mobilizarea societății, am luat decizia de a candidata la funcția de președinte al R.Moldova”, a anunțat atunci Tudor Ulianovschi.