(VIDEO) Vadim Brînzaniuc, candidatul PSDE în Chișinău, propune mai multe soluții pentru soluționarea ambuteiajelor

Ala Găină

Chișinăul este zilnic sufocat de ambuteiaje, iar pentru a soluționa această problemă, trebuie ca în următorii ani să fie procurate cel puțin 300 de unități de transport public de capacitate mare și să fie diversificate rutele de transport public. O spune Vadim Brînzaniu, candidatul Partidului Social Democrat European, Vadim Brînzaniuc, care a prezentat mai multe soluții pentru deblocarea traficului în Chișinău.

Brînzaniuc, care a deținut, timp de peste un an, funcția de consilier al primarului Sectorului 4 din București, Daniel Băluță, propune ca pasajele să fie construite în următoarele locații:

– Intersecția dintre străzile Ismail, Vadul lui Vodă, Calea Basarabiei, Calea Moșilor;
– Străzile Moscova, Kiev, Alecu Russo, Bogdan Voievod;
– Calea Orheiului – Studenților.

În același timp, Brînzaniuc propune construcția drumurilor expres pe următoarele direcții:

– Calea Moșilor-Sens giratoriu Visterniceni, Calea Orheiulu;
– Calea Basarabiei-Varnița;
– Calea Moșilor-Petricani (până la Șoseaua Balcani);
– Ismail – Șoseaua Hâncești (până la gara de sud).

„Chișinăul trebuie să preia din experiența altor orașe și să achiziționeze transport public de capacitate mare, anume transport electric. Urmează în patru ani de zile să avem patru parcări de tip „park and ride”, de o capacitate de cel puțin 300 de unități de transport, iar de acolo, oamenii vin, își parchează automobilele, în continuare iau transport public și ajung în Chișinău”, a declarat Vadim Brînzaniuc în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, în prezent, în Chișinău, sunt înregistrate peste 240 de mii de autovehicule.