(VIDEO) Vadim Brînzaniuc, PSDE: Voi demara un amplu program municipal de reabilitare și extindere a tuturor instituțiilor de învățământ din Capitală

Adrian Sirbu

Problema supraaglomerării școlilor și grădinițelor din Chișinău este extrem de gravă, iar soluționarea ei nu mai poate fi amânată. O spune candidatul Partidului Social Democrat European (PSDE), Vadim Brînzaniuc, care promite ca în următorii ani să lanseze un amplu program municipal de reabilitare și extindere a tuturor instituțiilor de învățământ din Capitală.
„De asemenea, în primul mandat, vom construi câte două creșe în fiecare sector al Capitalei. Știm și de unde să luăm bani pentru implementarea acestui amplu program. O soluție sunt acordurile de înfrățire și finanțare, fondurile nerambursabile, precum și banii bugetari, evident, care trebuie însă investiți corect, nu aruncați în vânt”, spune Vadim Brînzaniuc.
Brînzaniuc a mai dat asigurări că poate investi până la un miliard de lei anual pentru dezvoltarea sistemului educațional.
„Sunt deja în discuții avansate cu reprezentanții mai multor primării din România, care sunt gata să ne ajute să facem ordine în acest domeniu. Această situație trebuie schimbată și voi face tot posibilul să o schimb! Chișinăul merită mai mult!”, mai spune candidatul.