(VIDEO) Valeriu Lazăr: Concesionarea aeroportului a fost ok, iar ceea ce fac ăștia astăzi aduce prejudicii statului

Adrian Sirbu

Procesul de judecată privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău este consecință intrării unui subiect pur economic în colimatorul politic. Așa explică esența dosarului unul dintre figuranții lui, fostul ministru al Economiei Valeriu Lazăr. El consideră că tot ce face guvernarea acum la aeroport înseamnă a da foc la casă.

”Ei cred că ei asta fac. Un gospodar normal la cap n-o să dea foc la casă, ca să alunge șoarecii, dacă el are de gând să mai trăiască în casa asta, să crească copiii, nepoții – își vede viitorul acolo. Eu am impresia că ei, în lupta asta a lor cu Șor, au dat foc la casă, fiindcă tot ce fac ei acum la aeroport numai interes public nu este”, a specificat Lazăr.

El constată că guvernanții au devenit prizonierii propriilor declarații populiste din campania electorală.

”În ultima vreme, observ la ei o dihotomie, fiindcă cei cu profil politic îi dau mai departe cu populismul, iar oamenii cu simțul practic mai dezvoltat în Executiv spun: măi, da concesionarea e o soluție la îndemână! De fapt, dacă noi din această ecuație îl scoatem pe Șor și scoatem populismul – apropo, acesta este și îndemnul doamnei președinte -, proiectul a fost tare ok. Și eu i-am atenționat pe procurori că acum are loc o crimă. Ceea ce fac ăștia, acoperindu-se cu declarații populiste, că noi, ”cu orice preț”, o să aducem aeroportul înapoi, iată acum i se aduce prejudiciu statului, fiindcă din 2019 încoace acolo nu se mai fac investiții”, a subliniat fostul demnitar.

El a atenționat că orice activ în care nu sunt făcute investiții se degradează. ”Asta n-o spun eu. Asta o observă toată lumea”, a concluzionat Valeriu Lazăr.