(VIDEO) Valeriu Ostalep: „Odată cu alegerile, scandalurile precum cel cu Tatiana Răducanu, vor căpăta amploare”

Ala Găină

Tăcerea guvernării în ceea ce privește scandalul din reforma justiției este o mare greșeală. O spune Valeriu Ostalep, expert în securitate și fost viceministru de Externe, în cadrul emisiunii Morari.live, prezentată de jurnalista Natalia Morari. Potrivit acestuia, scandalul din justiție nu se va termina curând, iar odată cu apropierea de alegeri, vor apărea multe alte scandaluri de acest gen. 

„Doamna Sandu e conducător al Consiliului Suprem de Securitate, întrucât doamna Răducanu și-a dat demisia din comisii, însă nu a ieșit din CSS, nimic nu se știe despre acest lucru. Acest scandal reprezintă o bombă cu ceas, despre care nu știm cum va exploda. Este un subiect foarte serios. Guvernarea trebuie să iasă și să spună: sau Dragalin minte, nu este informată sau toți care au avut legătură cu crearea comisiei pre-vetting, numirii persoanelor în Consiliul de Securitate, structurile competente de evaluarea oamenilor sunt absolut incompetenți sau chiar lucrează organizat în războiul hibrid”, a declarat jurnalista Natalia Morari.

„Este o mare greșeală această tăcere. Ei acum se află într-o poziție foarte vulnerabilă. Știind că în toate situațiile procedează prostește, văd că acum încearcă să o atace pe Dragalin. Este prima tactică pe care au luat-o. Cred că acum Sandu și toți cei din anturajul său se află în knock-out și nu știu ce să facă mai departe cu această situație. Acest scandal nu se va termina curând. Procuratura Generală trebuie să dea o apreciere și acest lucru la fel reprezintă o problemă mare: ce statut au informațiile din acel telefon? Sunt acelea dovezi? De ce le-au făcut atunci publice? Pentru PAS, acest scandal va avea consecințe pe termen lung și cu cât se vor apropia alegerile, cu atât aceste scandaluri vor căpăta amploare”, a declarat, la rândul său Valeriu Ostalep.