(VIDEO) Vasile Bolea critică dur PAS și PSRM după formarea coalițiilor: „Am asistat la nunțile voastre, vom asista și la prohod”

Ala Găină

Deputatul Vasile Bolea, lider al partidului „Renaștere”, a adus acuzații grave la adresa guvernării, dar și PSRM. Acesta a menționat că Republica Moldova s-a afundat într-o politică a ipocriziei, cu funcții cheie în mâinile unor incompetenți, ipocriți și mincinoși cronici.

Bolea susține că liderii care au promis îmbunătățiri și au cerut voturile oamenilor s-au dovedit a fi trădători fără scrupule. Promisiunile despre bunăstare și siguranță au devenit un dezastru, iar oamenii plătesc cu viețile lor prețul incompetenței și indiferenței liderilor.

„Cu tristețe și dezamăgire constatăm cum Republica Moldova s-a scufundat într-o politică a ipocriziei, în care funcțiile cheie din instituțiile statului au fost acaparate de niște incompetenți, ipocriți și mincinoși cronici. Aceiași lideri care au promis vremuri mai bune și au cerșit voturile noastre s-au dovedit a fi niște trădători fără scrupule. Promisiunile lor despre bunăstare și siguranță s-au transformat într-un dezastru. Oamenii, în loc să trăiască mai bine, plătesc cu viețile lor prețul incompetenței și indiferenței liderilor noștri. Accidente rutiere, împotmoliri în zăpadă – toate acestea sunt consecințele unei guvernări care nu își îndeplinește atribuțiile”, a menționat Bolea în discurs.

De asemenea, Bolea a criticat coalițiile formate între PAS și PSRM, remarcând că acești lideri, temându-se de influența Rusiei, au făcut alianțe cu cei pe care îi numeau trădători în trecut. Acest comportament, în opinia sa, arată lipsa de demnitate a celor care pretind că sunt pro-europeni.

„Este de neînțeles cum actuala guvernare poate privi în ochi cetățenii pe care i-au dezamăgit și îi tratează cu dispreț. Cetățenii s-au săturat să fie conduși de niște indivizi lipsiți de coloană vertebrală, care își bat joc de promisiunile făcute în campaniile electorale.
Adevărata trădare constă în coalițiile făcute doar din motive de putere și frică. Acești ”lideri”, care se tem atât de mult de „mâna Moscovei”, au ajuns să facă alianțe cu cei pe care îi numeau anterior trădători. Frica de a pierde puterea i-a făcut să-și calce în picioare principiile și să ignore promisiunile făcute alegătorilor. Nu putem să nu remarcăm faptul că atât actuala guvernare, cât și opoziția au căzut în capcana ipocriziei. Coalițiile cu foștii „dușmani” arată lipsa de demnitate a celor care se pretind pro-europeni. Astfel, liderii noștri au ajuns să fie mai răi decât predecesorii lor, dezamăgindu-ne și mai mult”, a argumentat deputatul.

La final de discurs, deputatul i-a îndemnat pe cei care i-au votat pe cei din PSRM și PAS să-și pună întrebări sincere și să reflecteze dacă merită să fie reprezentați de politicieni lipsiți de onoare și integritate. El avertizează că politicienii care își trădează electoratul și principiile morale vor rămâne în istorie ca umbre ale unei epoci întunecate.

„Către colegii din PSRM, care au trădat principiile opoziției și au devenit „lăstari” ai celor din PAS, le transmitem că au pierdut nu doar voturile propriului electorat, ci și respectul celor care îi vedeau ca o forță de opoziție. Sindromul Stockholm pare să-i fi cuprins, acceptând să fie folosiți și manipulați pentru interesele altora. Vreau să le adresez un gând celor care i-au votat pe acești ”lideri”: să-și pună întrebări sincere cu privire la alegerile lor și să reflecteze dacă merită să fie reprezentați de niște oameni lipsiți de onoare și integritate. Politicienii care și-au trădat electoratul și principiile morale vor rămâne în istorie ca niște umbre ale unei epoci întunecate”, a concluzionat Vasile Bolea.