(VIDEO) Vasile Bolea trage un semnal de alarmă în Parlamentul Moldovei: „Integrarea europeană este o iluzie periculoasă”

Adrian Sirbu

Deputatul Vasile Bolea, lider al partidului „Renaștere”, a susținut vineri un discurs în Parlamentul Republicii Moldova, exprimându-și critica față de iluzia integrării europene promovată de PAS.

Bolea a felicitat deschiderea negocierilor cu UE, dar a subliniat că Uniunea Europeană se dezintegrează, implicând Republica Moldova în jocuri geopolitice.

În timpul intervenții sale, deputatul a întrebat retoric pe cei din PAS de ce nu se vorbește despre importanța suveranității statului, dar a ținut și să sublinieze lipsa de schimbări pozitive în cei peste 10 ani de acord de asociere cu UE.

Bolea a atras atenția problemelor precum sărăcia continuă, vulnerabilitatea energetică, inflația în creștere și datoria externă exagerată.

Deputatul a criticat vehement și manipularea cetățenilor de către PAS prin promovarea iluziei că viața în UE este extraordinară.

De asemenea, politicianul a insistat asupra necesității unei politici de stat orientate la 360 de grade, nu doar către UE sau Est.

Mai mult, deputatul a acuzat actuala clasă politică de îndatorarea excesivă a țării și de transferul povarei financiare către cetățeni. Acesta a îndemnat la o reflecție asupra independenței economice și a avertizat asupra riscului de a rămâne dependenți de creditele oferite de UE.

Vasile Bolea a concluzionat prin îndemnul de a renunța la iluziile europene și a sugerat guvernanților de a se concentra asupra rezolvării problemelor locale și dezvoltării economice.