(VIDEO) Vasile Costiuc: „O chestie absolut banală cum ar fi închirierea unor spații comerciale la Aeroport, s-a transformat într-un fel de Santa Barbara”

Ala Găină

O banală licitație pentru închirierea spațiilor comerciale de la aeroport s-a transformat într-un serial politic fără sfârșit, într-un fel de Santa Barbara, cu anchete penale și învinuiri. Opinia aparține președintelui Partidului „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc. Politicianul susține că istoria licitațiilor eșuate au produs o lovitură dură de imagine „pentru guvernare și pentru noi toți în ansamblu”.

„O chestie absolut banală cum ar fi închirierea unor spații comerciale, fie ele și la aeroport, s-a transformat într-o cursă, într-un serial politic fără sfârșit, un fel de Santa Barbara. Într-o societate sănătoasă la cap cine credeți că, la Paris, vorbește un an de zile vorbește despre spații comerciale de la aeroport? Credeți că la Berlin vorbește toată societatea cui să dea niște spații comerciale unde se fac găluște și se mănâncă? Noi am transformat o situație banală, le-ai luat de la Șor, ai făcut licitație și le-ai dat și nu trebuia să știe nimeni”, a declarat politicianul.

Costiuc a adăugat că Andrei Spînu, în calitatea lui de ministru, nici nu trebuia să știe despre licitație, „însă faptul că știa și s-a implicat, demonstrează un nivel de corupție exact cum l-am avut și până la dânșii”.

„Serial, cu anulare de licitații, cu învinuiri, cu implicări a ministrului. Eu am impresia că Andrei Spînu, în calitate de ministru, nici măcar nu trebuia să știe, dar faptul că el se implică, el știe, s-au pornit anchete penale, acest lucru demonstrează un nivel de corupție exact cum l-am avut și până la dânșii. Au transformat o chestie banală de arendă a unor spații comerciale, ca mâine o să vină alții și o să le dăm în arendă altora, într-un serial cu multe semne de întrebare. Este o lovitură de imagine și pentru guvernare și pentru noi în ansamblu. Sunteți proști? Pe voi nu vă duce capul să dați două spații de făcut „pirojoace” (din rusă – pateuri n.r) la aeroport? Și voi povestiți că o să faceți stadioane?”, a declarat Vasile Costiuc.