(VIDEO) Vasile Costiuc prezintă probe: Ministrul Alexei Buzu deține o casă de lux în Ratuș, care nu figurează în declarația de avere

Adrian Sirbu

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, ar deține și locui într-o casă de lux în satul său de baștină, Ratuș din raionul Criuleni. Asta arată un video postat de președintele Partidului „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc, care a filmat vila. Potrivit lui Costiuc, imobilul nu a fost indicat în declarația de avere și interese. 

„Am găsit casa ministrului, un film întreg. Confirmarea că este casa ministrului e discuția cu soția, care a ieșit la poartă. E o casa de sute de metri pătrați și sute de mii de euro, exact ca a lui Andrei Spînu, numai că nu e în cartierul de lux, dar e aici, la Ratuș. Buzu și-a fi ridicat vila de lux pe un teren pentru care a cerut autorizație de la Primărie ca să construiască un depozit agricol”, a declarat Vasile Costiuc.

Din imaginile video publicate de Costiuc pe Facebook se vede cum la poartă vine soția lui Alexei Buzu. Aceasta i-a cerut să nu facă înregistrări video cu locuința și s-a scuzat că trebuie să plece în casă pentru că și-a lăsat copilul dormind singur. Ulterior, soția lui Buzu a declarat că nu au solicitat teren pentru construcția unui depozit pentru cereale și că locuința de lux nu ar avea suprafața de sute de metri pătrați, ci doar de 180.

„El în loc de depozit de cereale și-a făcut casă. El în toată țara a spus că el vine săracul aici la casă, în afară de apartamentele de prin Chișinău. Băieții ăștia de 30 de ani care au fost ONG-iști toată viața – cu case de milioane. E în stil hi-tech, de câteva sute de metri pătrați, cu gard, frumos, la traseu, pe malul iazului, la Ratuș”, a declarat liderul PDA.

Anterior, la o emisiune TV, Alexei Buzu a fost întrebat dacă este adevărat că după majorarea salariilor angajaților din Guvern, salariul lui este de 75 de mii ce lei, iar funcționarul a răspuns că el nu știe ce leafă are, pentru că nu reușește să vadă câți bani îi intră lunar pe card.