(VIDEO) Veaceslav Platon: „Maia Sandu declară război pentru 700.000 de pensionari”

Ala Găină

„În condițiile în care o sumă imensă de bani din bugetul țării au fost sustrași de președintele Sandu, sub forma a diverse cheltuieli și proiecte, indexarea anuală a pensiilor Sandu a decis să o desfășoare în proporție de doar 50%. Motivarea – lipsa banilor în buget”. O spune Veaceslav Platon, care a vorbit într-un video postat pe Telegram despre relația strânsă dintre Maia Sandu și trei persoane cu funcții de conducere în băncile din Moldova.

Veaceslav Platon spune că a elaborat un proiect de lege cu privire la impozitarea băncilor pentru supraprofitul pe care acestea l-au obținut grație injectărilor nebune în acestea din partea Băncii Naționale și a Guvernului. Această sumă ar fi fost suficientă pentru indexarea completă a pensiilor, spune el.

„Dar Sandu nici măcar n-a vrut să se gândească la asta. O ține o legătură de corupție foarte strânsă cu bancherii. Principalul dintre ele – Vasile Tofan, conducătorul de facto al Moldova Agroindbank. Până și soția premierului Recean a fost numită de acesta în funcția de vicepreședinte al băncii.

Al doilea, ca importanță, este conducătorul Banca Transilvania care deține Victoriabank, Ömer Tetik. Anume protejând interesele acestuia, Maia Sandu l-a înlăturat pe Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, care intenționa să recupereze de la Victoriabank 130.000.000$, sustrași în schema „furtul miliardului”. De obicei, pentru returnarea celor sustrase procurorii iau 10%. Adică, 13.000.000$. Iar aici, având în vedere complicațiile apărute – demiterea și cercetarea penală a procurorului-șef, cred că s-au dat toate 15-20%.

Și al treilea (dar nu cel din urmă) din lista celor de neatins este Vasil Bozhkov, numit „Cerep” („Craniu”) – șeful mafiei bulgare și, prin cumul, proprietarul de facto al Moldindconbank”, spune Veaceslav Platon.

Potrivit lui Veaceslav Platon, în pofida apropierii alegerilor, Sandu n-a vrut să-și supere bancherii în favoarea concetățenilor săraci și înfometați.

„De fapt, scuipă pe ei. Ea nu și-a îndeplinit nicio promisiune electorală, chiar dacă cânta mai bine decât o privighetoare. Ea este sigură că o ușoară încordare a vocii, tonul fără de compromis al unei femei mici, dar ferme în lăcomia și ipocrizia ei exorbitantă vor cuceri, din nou, inimile bătrânilor disperați și obișnuiți de a trăi cu speranța în acel viitor luminos promis de atâtea ori.

Atâta doar că, greșește amarnic. Oamenii nu-s chiar atât de proști și naivi. Răutatea și neglijența nu se uită. Pensionarii din țara noastră reprezintă forța care decide în care parte se înclină balanța și cine, într-un final, va fi la guvernare. Nu trebuie subestimați. Ei îi vor aminti Maiei și „grija”, și „implicarea”. Atitudinea ei grijulie față de bancherii deprinși să trăiască în case luxoase, să navigheze pe iahturi de lux și să-și comande prostituate scumpe – o vor scoate cu mână fermă din jilțul prezidențial, vor impozita băncile și le vor întoarce pensionarilor banii care li se cuvin”, mai spune Veaceslav Platon.

Liber TV oferă dreptul la replică tuturor persoanelor vizate în articol.