(VIDEO) Veaceslav Platon revine pe arena politică și anunță lansarea unui nou partid: „Vom avea și un partid de rezervă”

Adrian Sirbu

Omul de afaceri Veaceslav Platon revine în politica moldovenească. Acesta a declarat, în cadrul unui interviu cu jurnalistul Dorin Galben, că are deja fondat un nou partid, iar în scurt timp va anunța denumirea acestuia. Mai mult, Platon recunoaște că are și un partid de rezervă, întrucât, spune el, guvernarea „poate scoate oricând din cursă un partid în baza unor motive inventate”. 

„Am fondat un partid nou, dar avem și un partid vechi. Adică avem un partid de bază, dar este și un partid de rezervă. Asta întrucât înțelegem foarte bine că în condițiile actuale, jocurile politice sunt făcute de escroci, adică oameni care joacă nu după reguli, dar cu regulile. Mâine ei pot oricare partid să-l scoată din alegeri în baza unor motive inventate. Înțelegeți, avem de a face cu niște șarlatani și înțelegem foarte bine că eu pentru ei reprezint un pericol. Asta deoarece în comparație cu alți politicieni, noi reprezentăm alternativa”, a declarat Veaceslav Platon.

Mai mult, Platon spune că el va fi chiar liderul partidului, iar în această formațiune vor face parte toți cei care îi vor împărtăși ideologia. Întrebat dacă jurnalista Natalia Morari va face parte din noul partid, acesta a răspuns:

„Eu nu cred că ea va dori să facă parte din acest partid. Ea e o persoană mai izolată, individualistă. Eu nu cred că ea este gata să intre în vreun partid. Ea nu e persoana care să lucreze într-o echipă, sub conducerea cuiva. Ea este un lider și ei nu poți să-i dai ordine. Eu nu cred că în partid vor fi persoane publice mari. Noi vom lucra cu oamenii simpli. Oamenii simpli nu au ambiții. Cu oamenii simpli totul este clar. Noi prezentăm un plan, o strategie clară cum să schimbăm această țară într-un timp foarte scurt”, a mai spus Platon.

Omul de afaceri a vorbit și despre alegerile prezidențiale din această toamnă, reiterând că formațiunea pe care o va conduce nu va avea propriul candidat.

„Nu vom avea un candidat propriu. Vom susține acel candidat, care va susține ideologia noastră, viziunile și planurile noastre, în special în ceea ce privește asigurarea cu pensii și indexarea pensiilor”, a mai declarat Veaceslav Platon.

Amintim că în urma difuzării interviului cu Veaceslav Platon, TV8 a anunțat că reziliază contractul cu jurnalistul Dorin Galben.

„TV8 anunță că a decis, de comun acord, să încheie contractul de colaborare cu Dorin Galben, autorul și moderatorul talk-show-ului „Freedom”. Emisiunea a fost lansată în urmă cu doi ani și a fost difuzată în ziua de marți”, se menționează în comunicatul TV8.