(VIDEO) Veaceslav Platon: „Vlad Plahotniuc se află în Turcia, Erdogan i-a oferit cetățenia turcă și beneficiază de paza serviciilor speciale de acolo”

Ala Găină

Fostul lider democrat, Vlad Plahotniuc, are cetățenia turcă, care i-a fost oferită de președintele Erdogan. Mai mult, Plahotniuc s-ar afla sub protecția serviciilor secrete ale Turciei. Cel puțin asta spune Veaceslav Platon, care a povestit, în interviul pentru Dorin Galben despre secretele lui Plahotniuc și cum arăta viața acestuia atunci când se afla la putere în Moldova. 

„Atunci când a fugit din Moldova, Plahotniuc a plecat cu 400 de mii de dolari. O bună parte i-a pierdut. (…) Nu cred că Plahotniuc va mai reveni în Moldova. El se află în Turcia. Acolo, Erdogan i-a creat toate condițiile. I-a dat cetățenia turcă, iar Plahotniuc trăiește acolo beneficiind de paza serviciilor speciale din Turcia. Astfel, el nu va fi extrădat în Moldova dacă e cetățean turc”, a relatat Veaceslav Platon.

Platon a mai povestit cum arăta viața lui Plahotniuc atunci când se afla la conducerea Republicii Moldova.

„Era viața unui om fericit, care în sfârșit a dobândit o bogăție enormă și putere. Vorbim de chartere, avioane, o mulțime de fete, procurare de iahturi, castele peste hotare. Își putea permite să plătească 300 de mii de dolari pentru Miss Venezuela, de exemplu pentru a veni la el să facă dragoste. Știu asta de la o persoană apropiată care organiza toate astea. Era o adevărată organizație de fete la el. Unele se schimbau, adică cele mai în vârstă erau înlocuite cu cele mai tinere. Haremul mereu se suplinea. Cele tinere trebuiau să aducă bani, pentru ca atunci când căpătau experiență, să primească bani. Ca un fel de fond de pensii. El avea grijă de aceste fete, fie le făcea prezentatoare la tv, fie le mărita cu angajații din pază. El era unic în acest domeniu. Foarte mult timp aloca femeilor”, a mai relatat Platon.

Vlad Plahotniuc a fugit din Republica Moldova pe 14 iunie 2019, prin Transnistria, cu o mașină cu care a ajuns în Ucraina, atunci când Guvernul Filip și-a anunțat demisia. Liderul PD de atunci scria că „are nevoie de timp pentru a-și securiza familia”, dar nu a mai revenit în țară.

Mai bine de un an, oligarhul fugar s-a aflat pe teritoriul Statelor Unite, unde a solicitat și azil politic, cerere respinsă însă de autoritățile acestui stat.

În pragul alegerilor prezidențiale din toamna lui 2020, Plahotniuc a părăsit SUA și ar fi ajuns în Turcia.