(VIDEO) Victor Chironda: „De calitatea oamenilor care obțin fotoliile în CMC depinde dacă orașul Chișinău va avea o conducere pro europeană”

Ala Găină

„Împreună vom construi un Chișinău european” – susține Victor Chironda, candidat al Partidului Platforma Demnitate și Adevăr la funcția de primar al capitalei. El îndeamnă chișinăuienii să-l voteze atât pe el, cât și echipa sa de candidați la funcția de consilier municipal. Într-o conferință de presă, Victor Chironda a spus că de calitatea profesională și morală a oamenilor care obțin fotoliile în CMC depinde dacă orașul Chișinău va avea o conducere proeuropeană, transparentă și concentrată pe dezvoltarea durabilă sau va continua calea politizării, deciziilor pe interes de grup și a scandalurilor nesfârșite și fără sens.

„De această instituție depinde setarea priorităților pentru alocarea bugetelor, monitorizarea activității întreprinderilor municipale, gestionarea terenurilor și bunurilor orașului, adoptarea documentelor de dezvoltarea strategică, aprobarea parteneriatelor și investițiilor în Chișinău”, a precizat candidatul.

Victor Chironda susține că în această campanie electorală și în discuțiile cu cetățenii a primit foarte multe mesaje de susținere și asigurări că oamenii îl vor vota. „Știu că foarte mulți chișinăuieni îmi vor acorda votul pentru funcția de primar, însă pentru a putea activa eficient în această funcție, am nevoie și de o susținere puternică în Consiliul municipal Chișinău. Am nevoie de o echipă care va munci cu mine și mă va ajuta să promovăm și să adoptăm decizii și proiecte necesare pentru soluționarea problemelor locuitorilor capitalei”, a notat concurentul electoral.

Potrivit lui, echipa sa este constituită din oameni care în activitatea lor au demonstrat că sunt competenți, profesioniști, dar cel mai important integri și bine intenționați. Este vorba despre membrii Platformei DA, inclusiv liderul formațiunii, dar și candidați neafiliați politic.