(VIDEO) Victoria Furtună sare în apărarea Mitropoliei Moldovei: „PAS se concentrează pe lucrurile care ne dezbină”

Ala Găină

„Din nou dublu standard și din nou tactica preferată a PAS de a se concentra pe lucruri care ne dezbină, nu pe cele care ar putea să unească societatea noastră”. O spune candidata independentă Victoria Furtună, care, din nou, a luat apărarea Mitropoliei Moldovei în ceea ce privește plecarea mai multor preoți la Moscova. 

„Câtă minciună și manipulare. Totuși partidul de guvernământ nu a renunțat la ideea de a declara în afara legii Mitropolia Moldovei. După ce un deputat de-al lor a dat cărțile pe față, cei de la PAS au schimbat tactica. Acum și-au propus să denigreze preoții acestei mitropolii, publicând liste cu cei care, conform informației guvernării, pleacă la Moscova. Voi ce aveți cu ei? Prin ce vă deranjează aceste plecări la Moscova?

Doar că voi vă grăbiți atât de mult, încât în aceste liste nimeresc preoți decedați de ani de zile. De exemplu, presa a descoperit că în listă este inclus un părinte protoiereu, care s-a stins din viață acum 12 ani. Eu mă întreb – el pe ce cale a ajuns acolo?! Vreau să vă avertizez că aceste jocuri vor lovi, în primul rând, în cei care le fac. Politica nu trebuie amestecată cu credința. Enoriașii își cunosc preoții de ani de zile și nu își vor schimba părerea în două luni indiferent de voința voastră”, a declarat Victoria Furtună.

Aseară, în cadrul unei emisiuni TV, președintele Parlamentului, Igor Grosu, lider și deputat al partidului de la guvernare Acțiune și Solidaritate (PAS), a comentat declarațiile colegului său Vasile Șoimaru precum că țara va renunța la Mitropolia Moldovei.

Potrivit lui Grosu, atât timp cât în Moldova sunt cetățeni care cred într-o confesiune sau alta, „nu ai dreptul să vii peste, tu trebuie să respecți”.

„Am avut discuții, evident. Nu-i apanajul nostru să interzicem culte, biserici și așa mai departe. Noi cu domnul profesor am avut o… Noi avem o realitate, noi avem cetățeni care cred într-o confesiune, alții care cred în altă confesiune. Deci, tu nu vii, nu ai dreptul să vii peste. Tu trebuie să respecți. Poate la un anumit moment, ei o să… Iată, uitându-se la niște exemple, antiexemple, modele, antimodele… o să ia o decizie. Dar bine, noi am avut o discuție, domnul profesor a înțeles, e colegul nostru…”, a comunicat Grosu.