(VIDEO) Victoria Furtună: „Mi se pare tot mai dubios scenariul implementat în Republica Moldova de partenerii externi, care repetă la indigo scenariul din Ucraina”

Adrian Sirbu

„Mi se pare tot mai dubios scenariul implementat în Republica Moldova de partenerii externi, care repetă la indigo scenariul din Ucraina”. O spune Victoria Furtună, candidat desemnat la alegerile prezidențiale din toamnă. Fostul procuror acuză guvernarea că se lasă influențată de forțe externe și crede că s-ar pregăti un scenariu de război care ar urma să aibă loc pe teritoriul Republicii Moldova. 

Mie mi se pare tot mai dubios scenariul implementat în Republica Moldova de partenerii externi, care repetă la indigo scenariul din Ucraina. Haideți să ne aducem aminte, președintele Zelenski a venit la putere pe un val de așteptări foarte mari din partea poporului adus în pragul disperării.

A început nu de la creșterea bunăstării, ci de la interzicerea limbilor celor mai mari etnii – rusă și română, interzicerea posturilor de televiziune cu opinii diferite și deschiderea porților pentru armatele străine. O bună parte din această cale, noi, Republica Moldova am parcurs-o deja, gonindu-ne președintele actual. Eu mă întreb – ce ne rămâne? Forțele NATO, declanșarea unui conflict militar deja la hotarul nostru?

Cine ne poate oferi garanții că aici, la noi acasă, scenariul ucrainean nu se va repeta în întregime? Sunt sigură că nici conducerea țării nu știe asta. Eu sunt interesați doar de respectarea scenariului gândit departe de hotarele Republicii Moldova, aranjat pe o foaie A4. Eu vă promit că în curând vom afla cu lux de amănunte cine sunt organizatorii și autorii la ceea ce urmează să se întâmple la noi în țară”, a declarat Victoria Furtună în cadrul unui clip video.