De Ultimă Oră

(VIDEO) Krasnoselski: Suntem de acord ca gazul în Transnistria să fie livrat de Moldovagaz, suntem gata să plătim

Vadim Krasnoselski, liderul separatist al regiunii transnistrene, a spus că „Transnistria este de acord și salută dorința de livrare a gazului din parte…

Actualizat acum 17 ore

(VIDEO) Victoria Furtună: „Pentru a valida referendumul, s-au efectuat manipulări grosolane cu numărul participanților, iar decizia de a modifica Constituția afectează grav suveranitatea Republicii Moldova”

Ala Găină

Fostul procuror și fost candidat la alegerile prezidențiale, Victoria Furtună, a lansat acuzații dure la adresa Curții Constituționale, susținând că patru judecători ar fi complici la uzurparea puterii în stat prin validarea unui referendum recent. Potrivit lui Furtună, această decizie ar reprezenta o încălcare gravă a suveranității naționale, fiind „una dintre cele mai grave infracțiuni prevăzute de Codul Penal”.

Furtună afirmă că acest referendum deschide calea ingerințelor externe, mai ales din partea Uniunii Europene, și riscă să impună Republicii Moldova directive și legislație străine fără a respecta voința poporului moldovean. Ea a subliniat că, în ciuda faptului că Republica Moldova nu este membră a Uniunii Europene, ar putea fi obligată să-și modifice legislația și Constituția pentru a se conforma unor cerințe externe.

„Referendumul prin care am fost forțați să trecem la apogeul uzurpării puterii în stat de către o structură politică criminală. Pe lângă numeroasele încălcări grave ale legislației, de la aprobarea organizării sale și până la validarea ilegală la Curtea Constituțională, guvernarea a împiedicat zeci de mii de oameni să-și exercite dreptul fundamental – dreptul la vot. Mai mult decât atât, pentru a valida referendumul, s-au efectuat manipulări grosolane cu numărul participanților, iar decizia de a modifica Constituția afectează grav suveranitatea Republicii Moldova”, a declarat Victoria Furtună.

În același timp, Victoria Furtună a acuzat guvernarea de manipulări grosolane cu numărul participanților la vot, susținând că s-au făcut eforturi pentru a împiedica zeci de mii de cetățeni să își exercite dreptul fundamental la vot. În opinia sa, prin acest referendum „forțat”, puterea legislativă ar fi fost practic transferată în mâinile Uniunii Europene, aspect ce periclitează suveranitatea și viitorul național al Republicii Moldova.