(VIDEO) Viorel Cernăuțeanu: „Cel puțin trei candidați la funcția de șef al statului riscă să fie excluși din cursa electorală”

Ala Găină

Cel puțin trei candidați la funcția de șef al statului riscă să fie excluși din cursa electorală. Cel puțin asta dă de înțeles șeful Inspectoratului general de Poliție, Viorel Cernăuțeanu, după deconspirarea schemei ample de corupere a alegătorilor.

Șeful IGP a comunicat, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, că materialele cauzei vor fi transmise la Comisia Electorală Centrală (CEC), care, ulterior, urmează să decidă soarta a cel puțin trei candidați înscriși în cursă.

„Încălcările care au fost constatate în acest proces, chiar dacă este o cauză penală care se derulează în procesul de urmărire penală, aceste informații vor fi oferite Comisiei Electorale Centrale ca probatoriu. După caz, CEC va avea posibilitatea să excludă candidați. Aceste informații se referă la cel puțin 3 candidați. Toți sunt conectați la Ilan Șor. Datoria noastră este de a asigura procesul de monitorizare în teritoriu pentru a nu fi admise astfel de fenomene. Informația va ajunge la CEC în această săptămână”, a declarat șeful IGP.

Cernăuțeanu a mai precizat că cele 15 milioane de dolari care au ajuns doar în luna septembrie în Republica Moldova pentru coruperea mai multor persoane ce urmau să voteze pentru un anumit candidat la prezidențiale și împotriva integrării europene la referendum, sunt bani din cercul unor afiliați ai Federației Ruse, care urmăresc scopul de a perturba democrația în Republica Moldova.