VIDEO// Vlad Bilețchi (AUR): „Cerem Președinției, Guvernului și Parlamentului să inițieze negocieri privind Unirea Republicii Moldova cu România”

Redacția Liber TV

„Doar unirea este soluția pentru Republica Moldova, iar România trebuie să facă toate demersurile pentru a-și proteja cetățenii români din dreapta Prutului”. Declarația aparține președintelui AUR Moldova, Vlad Bilețchi, care a înaintat o cerere de unire cu România.

„În contextul războiului de la granița de est a Republicii Moldova, precum și a lipsei oricăror garanții locale și internaționale privind integritatea teritorială a Republicii Moldova, ținând cont de dreptul popoarelor la autodeterminare, precum și la faptul că Pactul Ribbentrop-Molotov și consecințele lui sunt nule – CEREM Parlamentului, Guvernului și Președintelui Republicii Moldova să înceapă în regim de urgență dialogul si negocierile cu autoritățile statului Român pentru semnarea și adoptarea Actului de Unire a Republicii Moldova cu România.

Altă soluție sigură, fără speculații, fără sperante nefondate și așteptări nejustificate pentru a garanta viața si securitatea cetățenilor Republicii Moldova – nu există!

Speranțele – nu sunt garanții!

A garanta – înseamnă a avea o soluție sigură!

Toate celelalte variante sunt absolut nesigure și speculative, comunitatea internațională nu a binevoit să intervină în apărarea suveranității și integrității teritoariale a Ucrainei – de ce ar face-o pentru Republica Moldova.

Nu există niciun motiv obiectiv ca Putin să se oprească la Nistru și să nu înainteze până la Prut!”, se arată în document.