(VIDEO) Vlad Bilețchi despre referendumul Maiei Sandu: „Este o șmecherie pentru a obține beneficii politice”

Ala Găină

Prin organizarea unui referendum cu privire la integrarea europeană în aceeași și cu alegerile prezidențiale, PAS dorește să se folosească de cele mai sincere năzuințe ale moldovenilor pentru a obține foloase politice. O spune activistul civic Vlad Bilețchi, invitat la emisiunea Puterea a Patra de la N4. Potrivit lui, acest referendum nu este decât o „șmecherie”. 

„Am văzut această scamatorie cu referendumul. Eu cred că este cea mai proastă idee. În primul rând, ideea referendumului pe subiectul european a fost sugerată de Dodon și forțele pro-ruse. În mediul unionist, dacă propui ideea acestui rederendum, ești imediat catalogat drept omul rușilor. De ce? Pentru că rușii mereu spun că unirea trebuie hotărâtă prin referendum, fiind convinși că această idee va eșua. Același lucru dacă îl faci pe partea europeană, este în regulă. Doi –  ei mereu spun că aceasta este o practică europeană, democratică. Da, dar ei asta au făcut după negocieri. Deci, mai întâi trebuie să aibă loc negocierile și abia mai apoi referendumul”, a declarat Vlad Bilețchi.

Potrivit activistului civic, guvernanții de la Chișinău nu vor valori europene, pentru că PAS „nu respectă democrația, pluripartidismul, prezumția nevinovăției”.

„Au scos partide în afara legii, au închis televiziuni, îi persecută mediatic pe cei care au o altă opinie și îi critică, cultivă cultul personalității – Maia Sandu este idolul nostru, icoana vieții noastre. Fraților, aceasta nu este integrare europeană! Acest referendum este o șmecherie inventată, pentru că ei înțeleg foarte clar că la ora actuală, percepția publică sau numărul oamenilor care vor în Europa este mai mare decât numărul oamenilor care o plac pe Maia Sandu. Astfel, ei încearcă să facă această asociere – Maia Sandu înseamnă UE, UE înseamnă Maia Sandu. Ei se vor folosi de cele mai sincere năzuințe ale moldovenilor pentru a-și trage foloase politice. Ei vor să inducă în creierul moldovenilor că doar Maia Sandu ne poate duce în UE. Acest lucru este foarte grav, se încearcă privatizarea acestei idei. Este mai toxic decât a făcut Plahotniuc, Filat, mai toxic decât au făcut toți politicienii de până acum”, a mai spus Vlad Bilețchi.