(VIDEO) Vlad Bilețchi, despre situația camioanelor de la vama Leușeni: „Ajunge atâta bătaie de joc: ori punct de trecere comun al frontierei cu România, ori scoateți hotarul de la Prut”

Ala Găină

„Ajunge atâta bătaie de joc: ori implementați odată punctul de trecere comun al frontierei cu România, ori eliminați hotarul de la Prut”. Este mesajul liderului unionist, Vlad Bilețchi, către guvernanții de pe ambele maluri de Prut, după ce a mers marți seara la punctul de trecere al frontierei Leușeni-Albița, acolo unde camioanele au format o coadă de aproximativ 10 kilometri și așteaptă zile în șir pentru a putea trece frontiera. 

Potrivit lui Bilețchi, de ani buni se discută despre instituirea unei frontiere comune cu România, însă toate promisiunile au fost în zadar, iar guvernările de pe ambele maluri ale Prutului doar mimează intenția de a soluționa problema.

„Nu se mai poate așa! Este o adevărată bătaie de joc. Nu ne mai mințiți că aveți puțini lucrători sau că s-a defectat sistemul informațional. Nu căutați scuze, atunci când în joc este viața și sănătatea oamenilor. Zilele trecute, un bărbat a murit în timp ce aștepta să treacă frontiera. Ce mai trebuie să se întâmple ca să vă treziți? Domnilor guvernanți, problema nu este de ieri sau de azi! Vă pasă doar de capitalul vostru politic, în timp ce oamenii suferă și stau zile în șir în caniculă și riscă cu sănătatea lor. Scoateți frontiera de la Prut, dacă nu sunteți în stare să gestionați problema. Soluția v-o spunem noi de ani buni – unirea cu România, iar vama nedreaptă să dispară”, a declarat Vlad Bilețchi.