(VIDEO) Vlad Bilețchi: „Guvernarea PAS concubinează cu regimul separatist și pro-rus din Tiraspol”

Ala Găină

Guvernarea PAS concubinează cu regimul separatist și pro-rus de la Tiraspol. O spune activistul civic Vlad Bilețchi, care a vorbit, într-un clip video despre tensiunile recente dintre Chișinău și regimul separatist din stânga Nistrului. Potrivit lui Bilețchi, acest subiect este alimentat artificial pentru ca guvernarea PAS să obțină mai multe voturi în ajunul campaniei electorale. 

„Iată așa se întâmplă la Chișinău cu guvernarea PAS. Mai întâi de toate, ei spun că regimul din stânga Nistrului este criminal, separatist și cu ei noi nu putem să avem de a face. După care întorc spatele României și Uniunii Europene cumpărând energia electrică din Transnistria, care permite finanțarea regimului separatist de la Tiraspol și acest lucru îl recunoaște și deputatul PAS, Radu Marian. Ulterior, Oazu Nantoi spune că este un regim criminal și trebuie cumva să rezolvăm problema, pentru că, în cele din urmă, ei ne șantajează pe noi și acest regim este unul constant pentru noi”, a declarat Vlad Bilețchi.

Vlad Bilețchi mai spune că deputații PAS nu fac altceva decât să se contrazică în declarații, ceea ce bulversează și mai mult opinia publică.

”Acum, în preajma campaniei electorale sunt lansate tot felul de fumigene pentru a distrage atenția opiniei publice, se inflamează din nou subiectul regimului separatist de la Tiraspol. Se creează tensiuni, se creează proteste și tot felul de știri pe acest subiect, pentru a tulbura opinia publică, pentru a genera panică în societate. Ei se contrazic în declarații! Am spus nu o singură dată – Chișinăul este complice, pentru că din banii care se fură din Transnistria, întotdeauna 25-30 de procente vin la guvernanții corupți de pe malul drept. Nici guvernarea PAS și Maia Sandu nu sunt o excepție în acest sens și sunt absolut convins că și subiectul problemei transnistrene va fi folosit ca petardă mediatică pentru campania electorală și pentru a aduce voturi guvernării PAS”, mai spune activistul civic.