(VIDEO) Vlad Bilețchi: “În spatele așa-numitei investigații de la TV8 despre Platon stă însuși Platon”

Ala Găină

În spatele așa-numitei investigații de la TV8 despre Veaceslav Platon stă însuși Veaceslav Platon. Este acuzația făcută către TV8 și moderatoarea investigatiei Mariana Rață de liderul unionist Vlad Bilețchi. În cadrul unui live pe rețelele sociale, Bilețchi a declarat că așa-numita investigație nu este decât o încercare jalnică de a spăla imaginea televiziunii după ce a demonstrat complicitate cu acesta și i-a lustruit imaginea, iar TV8 nu a fost decât portavocea lui Platon.

„În cadrul emisiunii moderată de Mariana Rață, cu denumirea Cutia Neagră, au fost folosite mai multe înregistrări audio în care poate fi auzită o discuție dintre Veaceslav Platon și Serghei Iaralov, unul dintre oamenii oligarhului Vladimir Plahotniuc. Ceea ce e cel mai straniu este că aceste înregistrări audio au fost făcute chiar de Platon și într-un mod “miraculos” au ajuns în posesia celor de la TV8. Într-un mod cinic, prezentatoarea Mariana Rață spune că “din niște înregistrări audio care au ajuns în posesia TV8”. Întrebarea mea retorică este – de unde are TV8 înregistrările vocale ale lui Veaceslav Platon? 

Această emisiune nu este altceva decât o încercare jalnică de a spăla imaginea acestei televiziuni compromise, după ce a fost demonstrată public complicitatea lor, iar TV8 a jucat un rol important în spălarea imaginii lui Veaceslav Platon”, a declarat Vlad Bilețchi.

Potrivit liderului unionist, anume la TV8 a fost lansat mitul precum că Platon va contribui la recuperarea miliardului furat, fapt ce a servit drept temei pentru Stoianoglo pentru a-l elibera.  

„TV8 este acea televiziune care i-a asigurat acea acoperire mediatică lui Platon pentru ca Procuratură să aibă la ce face trimitere și să-l absolve pe acesta de toate acuzațiile. 

Cu certitudine, discuția avută de Veaceslav Platon cu Mariana Rață difuzată în cadrul emisiunii este una mai mult decât prietenească. Nu cred că un hoț fugar ar sta de vorbă atâta timp și ar furniza atâtea detalii pentru așa-numita lor investigație. Este încă o încercare de a distrage atenția opiniei publice de la agenda reală care are loc în Republica Moldova, și anume că piața mediatică este dominată de televiziuni controlate de oligarhi fugari. 

Degeaba mai faceți astăzi investigație, când Platon nu este în țară și cică este căutat de oamenii legii, dacă cea mai importantă crimă a fost săvârșită – voi ați contribuit la eliberarea și fuga lui din Republica Moldova. Acum puteți face și 100 de investigații – acestea nu au nicio valoare”, a declarat liderul unionist, Vlad Bilețchi.