(VIDEO) Vlad Bilețchi: Pe cât de sinceri sunt cei din PAS atunci când spun că luptă cu oamenii lui Plahotniuc și oare cu adevărat se luptă cu ei?

Ala Găină

„Oamenii lui Plahotniuc nu doar sunt bine merci și liniștiți, dar nu au nicio problemă, își văd mai departe de treburile lor. Acest lucru îmi dă un gust amar, întrucât principala promisiune, principalul angajament politic pentru care a obținut acel vot masiv de tocmai 63 de mandate în Parlament a fost tocmai lupta cu regimul oligarhic a lui Plahotniuc și oamenii din anturajul lui”. Declarația aparține activistului politic, Vlad Bilețchi, care a vorbit, într-un clip publicat pe rețelele sociale, despre dosarele mari de corupție, care bat pasul pe loc, iar guvernarea PAS nu a reușit să obțină nicio condamnare în privința făptașilor. 

Vlad Bilețchi s-a referit și la finul lui Vladimir Plahotniuc, Dorin Damir, dosarul căruia bate pasul pe loc, iar ședințele de judecată – amânate.

„Serviciul de Informații și Securitate a publicat o listă neagră a subiecților care sunt afiliați cu persoanele în privința cărora sunt aplicate restricții și sancțiuni internaționale. În lista lui Vladimir Plahotniuc este prezent și Dorin Damir. Vedem că el nu are absolut nicio problemă, se plimbă liber și nestingherit, dosarele de judecată în privința acestuia bat pasul pe loc, în spațiul public el a spus că nu mai are nicio relație cu Vladimir Plahotniuc, asta chiar dacă este finul acestuia. În același timp, în această listă nu-l vedem pe Nichiforciuc, nu-i vedem pe mulți alții care la ora actuală se întâlnesc pe la Ambasade, cu cei din PAS, se discută parteneriate strategice…”, a declarat Vlad Bilețchi.

Potrivit lui Bilețchi, este absolut halucinant cum, pe de o parte, guvernarea PAS flutură cu aceste liste și se bate cu pumnul în piept că luptă cu corupția, că luptă cu oligarhii, că oamenii lui Plahotniuc vor fi trași la răspundere și în același timp „putem să vedem oameni precum Dorin Damir, care nu au absolut nicio problemă”.

„Apare o întrebare pertinentă – pe cât de sinceri sunt cei din PAS atunci când spun că luptă cu oamenii lui Plahotniuc și dacă cu adevărat se luptă cu ei? Or eu văd că oamenii lui Plahotniuc nu doar sunt bine merci și liniștiți, dar nu au nicio problemă, își văd mai departe de treburile lor. Acest lucru îmi dă un gust amar, întrucât principala promisiune, principalul angajament politic pentru care a obținut acel vot masiv de tocmai 63 de mandate în Parlament a fost tocmai lupta cu regimul oligarhic a lui Plahotniuc și oamenii din anturajul lui. Unde sunt acele dosare de rezonanță? Unde sunt finalitățile pentru ca cei care au furat, și-au bătut joc de Republica Moldova, cei care au făcut scheme obscure, cei care sunt din lumea criminală, așa cum spuneau cei din PAS, nu au nicio restricție și se bucură de o viață liniștită”, mai spune activistul politic.

La sfârșitul lunii ianuarie, Serviciul Informații și Securitate (SIS) a făcut publică lista persoanelor și entităților asociate cu subiecții sancțiunilor internaționale Ilan Șor, Vladimir Plahotniuc, Veaceslav Platon, Vladimir Andronachi, Grigore Caramalac și Igor Ceaika, „ca măsură de precauție”.

Potrivit SIS, acestea sunt persoanele în privința cărora „există probe și informații documentate” că ar fi asociate cu cei șase, care au fost sancționați anterior de UE, Canada, SUA, Marea Britanie și alte țări pentru destabilizarea R. Moldova sau pentru susținerea agresiunii ruse.