(VIDEO) Vlad Bilețchi: „Trebuie să taxăm greșelile guvernării: după ce am investigat licitația de la Aeroport, voi demasca neregulile de la Bumbăta”

Ala Găină

Vlad Bilețchi, președinte al Asociației Unirea – ODIP, susține că după ce a demascat schemele de la Aeroportul Internațional Chișinău, va purcede la următoarea ”ilegalitate comisă de guvernare” – construcția drumului Leova – Bumbăta.

Tot ce s-a spus despre schemele privind licitația la Aeroport s-a adeverit, iar acțiunea ilegală ar urma să fie dusă până la capăt, pentru că „banii au fost deja luați”, afirmă activistul civic, Vlad Bilețchi, care promite să fie în continuare „cu ochii pe ce face guvernarea”. Bilețchi a subliniat că „trebuie de scăpat de toate elementele lui Șor de la Aeroport, dar trebuie de făcut legal și corect”. Unionistul mai spune că ar urma să investigheze pentru a face public situația cu drumul Leova – Bumbăta, care ar fi costat de trei ori mai scump decât construcția unui drum obișnuit.

În cadrul emisiunii ”Puterea a Patra” de la postul de televiziune N4, Bilețchi a precizat că va monitoriza fiecare pas al guvernării, va taxa fiecare greșeală.

”Ca să nu vedem scenarii de genul celui cu Bumbăta, unde 2545 de metri s-au făcut cu prețul la 10 km, exact vă spun că acolo nici 3 km nu sunt. Noi cum încheiem cu Lagardère (n.r. – compania care a participat la licitația privind darea în chirie a spațiilor de la Aeroport), ne apucăm de Bumbăta. Știți că Vlad Bilețchi își asumă un subiect și îl explică cap coadă”, a declarat Vlad Bilețchi.

Menționăm că în ultima perioadă, Vlad Bilețchi, s-a făcut remarcat prin demascarea neregulilor licitației spațiilor comerciale de la Aeroportul Internațional Chișinău și a depistat că Lagardere Travel Retail, compania franceză care participă la licitație și are cele mai mari șanse pentru a câștiga concursul, are sediul într-un cămin din Chișinău.

Mai mult, Bilețchi a expediat o scrisoare către Aeroportul Internațional Chișinău în care a solicitat informații despre comisia care desfășoară licitația și despre autorii caietului de sarcini. În răspunsul primit, activistul este îndemnat să aibă răbdare până la finalizarea concursului, ca să nu fie intimidați sau influențați membrii comisiei de licitație.