(VIDEO) Vlad Filat: ”Dosarele politice din perioada Plahotniuc au fost preluate cu ușurință de Maia Sandu”

Ala Găină

Dosarele politice cusute cu ață albastră a lui Plahotniuc, preluate cu ușurintă de către Maia Sandu, și-au schimbat doar ața cu care sunt cusute – din ață albastră în ață galbenă. Declarația a fost făcută de fostul premier, președintele PLDM, Vlad Filat, în cadrul unei emisiuni la Unimedia. Potrivit lui Filat, Maia Sandu a venit la putere pentru a aduce o justiție corectă, care să nu îndeplinească comenzi politice. 

„Acest lucru îl spun nu doar referindu-mă la cazul meu. Uitați-vă cum au procedat și în cazul lui Dorin Chirtoacă, lui Alexandr Stoianoglo și multe alte cazuri. Este regretabil, pentru că pe alte angajamente a venit Maia Sandu la guvernare: să aducă în Republica Moldova reformă în justiție, care să facă dreptate, nu să îndeplinească interese politice”, a declarat Vlad Filat.

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, l-au achitat pe fostul premier Vlad Filat în dosarul în care este învinuit de spălare de bani și riscă închisoare cu suspendare pe un termen de 7 ani, precum și confiscarea a aproximativ 13 milioane de lei. Ulterior, Procuratura Anticorupție a contestat la Curtea de Apel Chișinău, sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, din 7 mai 2024, prin care instanța a hotărât că fapta incriminată fostului premier Vlad Filat nu întrunește elementele infracțiunii de spălare de bani. Fostul premier a fost eliberat din penitenciar în decembrie 2019, după ce a ispășit patru ani şi două luni din pedeapsa de nouă ani de închisoare.