(VIDEO) Vladimir Voronin renunță la mandatul de deputat? „Eu nu mă gândesc la 3 ani, mă gândesc în timpul apropiat”

Ala Găină

Liderul comuniștilor Vladimir Voronin intenționează să renunțe la mandatul de deputat în viitorul apropiat. În cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4, Voronin nu a spus când ar putea pleca și care ar fi cauza exactă, însă a dat de înțeles că din cauza situației precare din țară.

„Eu nu am luat o decizie ce am să fac. Am să rămân până nu va mai fi acest PAS în Parlament sau am să plec mai devreme și lasă ei să se ducă în Europa sau mai departe. Eu nu mă gândesc la 3 ani, mă gândesc în timpul apropiat. Țara e destrămată, țara e distrusă, oamenii fug din țară, copii nu se nasc, oamenii mor. 

Din nou a venit COVID-19 înapoi, e sărăcie, foame, e nevoie, vine iarna și nimeni nu se gândește ce va fi cu prețul la gaz. Prețul la gaz după vizita Maiei Sandu la Kiev s-a majorat peste o săptămână, s-a dublat cu peste 50%. Nimeni nu știe ce va fi”, a declarat fostul președinte.

Totodată, Vladimir Voronin a criticat PAS-ul la un an de guvernare.

„Ei ce au venit „на белом коне” și trebuie să stea în fotoliu și să se bucure că sunt deputați și miniștri? Ei trebuie să muncească. Ei nu știu ce să facă, ei nu sunt profesioniști, ei pe toate posturile și funcțiile… toți sunt numai ai lor de la PAS. Guvernul trebuie să fie profesionist, cu specialiști. 

PAS e „сбор блатных и шайка нищих”. Acolo e cine vrei, liberalii, liberal-democrații… Ei nu vor face nimic, cât nu le vor da europenii. Ei au venit la guvernare fără nicio strategie”, a conchis Vladimir Voronin.

Amintim că Vladimir Voronin a ajuns deputat în actualul Parlament, în urma alegerilor din 11 iulie 2021. După câțiva ani în care au făcut schimb de replici dure și şi-au adus acuzații serioase, Vladimir Voronin și discipolul său Igor Dodon, care a părăsit rândurile PCRM în 2011, au decis să meargă într-un bloc electoral comun la alegerile din 2021. Voronin a fost cap de listă.