(VIDEO) Candidatul PAS, Lilian Carp: „Avem nevoie de un Plan Urbanistic General pentru Capitală, cu soluții de lungă durată””

Ala Găină

Astăzi în Chișinău avem 346 mii de mașini, iar viteza de deplasare este de 16 – 17 km, în 2030 vom avea peste 500 mii de mașini și dacă infrastructura rămâne la fel, se va circula cu 11 – 12 km. O spune candidatul PAS la alegerile locale din Chișinău, Lilian Carp, potrivit căruia cauza principală a traficului îngreunat din Chișinău este lipsa unui Plan Urbanistic General. 
„Noi avem un Plan Urbanistic General care a fost aprobat în 2007. În 2017 el trebuia să fie reactualizat. Nu s-a reactualizat din cauza că, pentru ei, este mai ușor să voteze Planuri Urbanistice Zonale, pe un anumit teren și mai departe construiesc complexe locative, fără a lua în calcul infrastructura de sector – grădiniță, școală, magazin etc. În ultimii patru ani, în Chișinău s-au vândut 143 de terenuri. În acești patru ani, s-au elaborat 55 de planuri urbanistice”, a declarat Lilian Carp.
Potrivit lui Carp, pe lângă mobilitate, mai avem nevoie să stopăm construcțiile haotice și proiectele care nu includ din start infrastructura socială pentru oameni.
„Avem nevoie de un Plan Urbanistic General pentru Capitală. Avem nevoie de soluții cu efect de lungă durată pentru eliminarea ambuteiajelor interminabile din Chișinău”, a conchis Carp.