Viziunea lui Lilian Carp asupra planurilor urbanistice zonale: Construcțiile ilegale trebuie interzise

Ala Găină

Lilian Carp a vorbit despre planurile urbanistice zonale în cadrul unei transmisiuni live pe pagina sa de Facebook. Astfel, luând ca exemplu un șantier de construcții de pe strada Burebista din sectorul Botanica al capitalei, au fost stabilite câteva probleme pe care le va genera viitorul complex locativ.

Potrivit lui Carp, una dintre problemele care ar putea apărea în urma finisării acestei construcții este lipsa infrastructurii necesare pentru o viață confortabilă. În zonă nu sunt destule școli și grădinițe, iar luând în considerație faptul că aproape 6.000 de familii vor locui în noul complex, aproximativ 10.000 de copii vor fi nevoiți să se ducă la școală mai departe de casă decât și-ar dori, spune acesta.

Un alt element al infrastructurii care lipsește în apropierea complexului este transportul public.

O altă problemă cu care s-ar putea confrunta locatarii este mobilitatea urbană în zonă. Din cauza lipsei de transport public, oamenii vor fi nevoiți să meargă mult timp pe jos până la cea mai apropiată stație sau să utilizeze transportul personal. Astfel, traficul rutier va crește, iar oamenii vor pierde și mai mult timp pe drumul spre școală, locul de muncă sau casă”, a afirmat Lilian Carp pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Lilian Carp, aceste probleme ar putea fi soluționate, dacă ar fi interzise construcțiile ilegale și planurile urbanistice zonale.