vlad biletchi aur alegeri 11 iulie

Vlad Bilețchi anunță reforme în justiție: După 11 iulie, R. Moldova va avea un procuror desemnat la Chișinău

Redacția Liber TV

Declarația a fost făcută în contextul ajutorului oferit R. Moldova de Comisia Europeană în valoare de 600 de milioane de euro „Salutăm încă o dată ajutorul acordat de Uniunea Europeană către Republica Moldova. Facem precizarea că acest ajutor nu este acordat pe criterii politice, ci pe implementarea unor reforme.

„Nu o să vă mințim că dacă votați AUR vin banii, dacă nu votați AUR ei nu vor veni. În Uniunea Europeană sunt criterii clare, corecte de alocare.

Europa are însă câteva condiții de bun simț: să se facă reforme în justiție, ori acest lucru depinde de fiecare dintre noi. La momentul de față nu vedem aceste reforme, dar contribuabilul european nu dorește să fie păcălit, să trimită bani către moldoveni de investiții, dar ei să fie furați.

Un prim pas ar fi acela de a permite angajarea de procurori din spațiul european, cărora să nu le fie frică și care să poată duce dreptatea până la capăt. Un procuror european la Chișinău este ceea ce trebuie.

Tot de aceea este necesar ca cheltuirea acestor fonduri să intre sub jurisdicția procuraturii europene condusă de Codruța Koveși. Este nevoie să facem reforme reale.

Faptul că Șor, Usatâi, Dodon, Voronin, Plahotniuc și mulți alții sunt liberi nu prea convinge pe nimeni”, notează Vlad Bilețchi.