Vlad Bilețchi și George Simion

Vlad Bilețchi (AUR): George Simion este un factor de coagulare a segmentului unionist

Redacția Liber TV

Întrebat ce motive au stat la baza expulzării copreședintelui Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, din Republica Moldova, Vlad Bilețchi, a declarat că în acea perioadă, mișcarea unionistă cunoștea un val ascendent, iar decizia a fost luată de Vlad Plahotniuc și Igor Dodon pentru a polariza segmentul pro-românesc din Basarabia.

„George Simion a primit interdicție de a intra în Republica Moldova pentru că Plahotniuc și Dodon nu l-au vrut aici, pentru că unioniștii nu au luat parte la jocul pentru susținerea sistemului mixt de vot și pentru că existența unui pol unionist ar fi permis alternativei de dreapta să ia majoritatea fără ei”, a declarat Vlad Bilețchi.

Potrivit liderului AUR, Vlad Bilețchi, există și în prezent un interes din partea forțelor politice, inclusiv a celor de dreapta, pentru ca interdicția lui George Simion să nu fie anulată.

„Toată lumea știe că George Simion este un bun român, care aici, în Republica Moldova a refăcut Podul de Flori, a făcut donații de cărți,  a contribuit la înfrățiri, a făcut să crească suflul mișcării unioniste. Pentru că devenise un inamic public, l-au interzis. George Simion este un factor de coagulare a segmentului unionist și există un interes politic major din partea tuturor forțelor, inclusiv a celor de dreapta, pentru ca el să nu fie prezent aici”, a precizat Bilețchi.

La 1 octombrie 2018 după o acțiune de protest unionistă, George Simion a fost expulzat din Republica Moldova, fiind declarat persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova pentru o perioadă de cinci ani.