Vlad Biletchi

Vlad Bilețchi (AUR): „Le dorim succes colegilor de la PAS – vom fi alături la bine, dar mai ales, la greu. Noi, AUR, ne-am atins obiectivul – comuniștii, socialiștii, Șor și Usatîi nu sunt la guvernare. Să înceapă vremurile bune”

12-07-2021 12:49

„Orice soluție în afară de Unirea Republicii Moldova cu România nu înseamnă altceva decât ținerea în captivitate a oamenilor, iar reîntregirea este singura șansă pentru distrugerea din temelie a sistemului criminal care a pus stăpânire pe Republica Moldova de 30 de ani”. Este mesajul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) după alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. În cadrul unei conferințe de presă, liderul AUR, Vlad Bilețchi, le-a mulțumit alegătorilor care și-au pus speranța în AUR și în proiectul unionist și a felicitat Partidul Acțiune și Solidaritate pentru obținerea majorității în Parlamentul de la Chișinău.

„Noi, cei de la AUR, suntem mândri de această bătălie pe care am purtat-o în aceste două luni de zile în care am ridicat subiectul național unionist din Republica Moldova la un alt nivel, la un nivel pan-românesc, nu doar unul local, separat de Uniunea Europeană. Suntem mândri că am spus lucrurilor pe nume și ne-am bătut pentru demnitatea poporului român. Acești oameni care ne-au votat sunt adevărați eroi și au demonstrat că în pofida orice, există un segment puternic și o așteptare enormă a unirii Republicii Moldova cu România”, a declarat Vlad Bilețchi.

În context, președintele AUR a declarat că în prezent, societatea așteaptă schimbări și reforme adevărate.

„După aceste alegeri, va urma o resetare a clasei politice și următorul pas va fi acceptarea unicei soluții de Unire a Republicii Moldova cu România. În continuare, le dorim succes celor de la Partidul Acțiune și Solidaritate. Aceștia au o responsabilitate enormă. Dumnealor au din această clipă toată puterea din acest stat, o majoritate covârșitoare la moment, care le permite să-și formeze de unii singuri, în mod independent, un Guvern. Nu există niciun obstacol, nicio piedică, absolut nicio rezervă pentru ca dumnealor să reușească să-și implementeze cu vârf și îndesat toate promisiunile și angajamentele asumate în campania electorală. Noi, unioniștii, vom monitoriza ca toate promisiunile să fie îndeplinite, întrucât acum nu mai este loc pentru scuze”, a precizat Vlad Bilețchi.