vlad biletchi dezbatere electorala aur

Vlad Bilețchi (AUR): Politicienii corupți ne-au mințit 30 de ani. Avem nevoie de o reformă în justiție și de oameni integri în fruntea țării

Redacția Liber TV

Președintele AUR Moldova a arătat că Republica Moldova are nevoie de o clasă politică nouă, formată din oameni care nu au comis fapte de corupție. Unica alternativă a acestei probleme este o clasă politică nouă, oameni integri, care nu doar promit, ci și fac. De asemenea, el a subliniat că obiectivul principal al AUR este urgentarea apropierii Republici Moldova de România, iar apoi înfăptuirea unirii în 2025.

AUR este un partid pan-românesc, creat în România, iar în mai puțin de un an, am reușit să câștigăm încrederea a peste 600.000 de mii de români. Astfel, avem în Parlamentul de la București 44 de parlamentari, dintre care 6 sunt din Republica Moldova. Ne propunem să ajungem și în Parlamentul de la Chișinău ca să putem avea un program realizat cât mai grabnic și să urgentăm apropierea Republicii Moldova de România, până la unire.

Întrebat despre acțiunile pe care Parlamentul le poate realiza pentru a recupera miliardul furat, domnul Vlad Bilețchi a răspuns: Este o întrebare foarte bună. În primul rând avem nevoie de o procuratură care să funcționeze. Vedem că la ora actuală, procurorii în loc să își facă treaba, ei vin și joacă rolul avocaților. În cazul lui Platon, procuratura este cea care a venit în fața instanței spunând că omul nu are nici o vină și că trebuie eliberat. Peștele de la cap se împute. În momentul în care șeful procuraturii este un om slab și nu își asumă sarcina pe care o are devine avocat. Vom modifica legislația pentru a slujii cetățenii. În al doilea rând avem nevoie de instanțe de judecată curate, fără corupți, iar în momentul de față, la CSM nu își face datoria.”