Vlad Bilețchi, despre declarația lui Vlad Filat privind Unirea cu România: La un moment dat, toți „se transformă” în unioniști

Ala Găină

La un moment dat, toți „se transformă” în unioniști”. Așa a comentat liderul unionist, Vlad Bilețchi, declarația făcută de fostul premier al Republicii Moldova, Vlad Filat, pentru un post din România despre Unirea Republicii Moldova cu România. 
„Ați observat așa un fenomen în politica de pe Bîc?
La un moment dat, toți „se transformă” în unioniști. Dar doar după ce mor politic, se compromit grav, definitiv și irecuperabil. Cât erau sus, la putere – nu vedeai și nu auzeai cuvânt de bine de unire de la ei, unii te mai și înjură sau amenință pentru că ți-ai permis să atentezi la business-ul lui, la propria feudă și moșie cu sclavi.
Unii spun că e bine așa – mai bine mai târziu decât niciodată! Cică au înțeles și „s-o corectat”.
Eu unul vă spun așa: aștia o fac intenționat pentru a compromite cauza Unirii cu hoiturile lor corupte și murdare alături de o cauză Sfântă!
Ca să aibă ce să ne reproșeze dușmanii: că iată, corupții și hoții – după ce au furat Moldova vor să o distrugă prin unire.
Schema e simplă: hoții când mor politic – devin unioniști”, a scris Vlad Bilețchi pe facebook.

Fostul premier al Republicii Moldova, Vlad Filat, a vorbit în exclusivitate pentru Antena 3 CNN despre unirea Republicii Moldova cu România. Acesta a spus că țara lui nu are perspective de supraviețuire, iar pe viitor lucrurile vor fi foarte grave.

„Trebuie să pornim de la situația că Republica Moldova nu are perspectiva supraviețuirii, efectiv și eu spun lucrul acesta în cunoștință de cauză. Acest termen nu este atât de mare. Pornind de la situația demografică, economică, lucrurile sunt foarte grave acum, dar în perspectivă și mai grave.

Suprapunând această situație acum cu ce se întâmplă acum în Ucraina, noi avem o singură perspectivă, reunificarea țării. Până la actul de reunificare juridică trebuie să parcurgem o distanță, asta înseamnă ajustarea legislației, interacționarea instituțiilor, infrastructura.

Lucrul acesta se va întâmpla, depinde de noi când. Eu cred că el a început, dar într-o manieră neorganizată și foarte puțin eficientă”, a declarat Vlad Filat.