Vlad Bilețchi, despre o eventuală numire a lui Recean în funcția de prim-ministru: „Ar fi o catastrofă”

Ala Găină

Înlocuirea premierului Natalia Gavrilița cu Dorin Recean ar fi pentru țară ”o catstrofă”. Declarația a fost făcută de președintele Asociației „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi, în cadrul emisiunii ”Puterea a Patra”, transmite Știri.md.

„Recean este mult mai autoritar decât Gavrilița. El are o relație specială cu Maia Sandu, unele voci spun că ei doi sunt foarte apropiați.

Recean poate este un om cu o experiență prea mare. Din punctul meu de vedere este un mare corupt. Atunci când a fost mnistru de Interne în Guvernul Filat, dădea instrucțiuni la Fisc, el a facilitat traficul de țigări la frontieră. 

Are relații bune și cu regimul separatist de la Tiraspl. Când era panica ceea de la Tiraspol Sandu nu l-a trimis pe Serebrean, ci pe Recean, deoarece el cu Krasnoselski și Gușan se înțeleg din jumătate de cuvânt. Când merge vorba de bani, contrabandă și interese, Recean e la telefon distanță și rezolvă tot.

El este și un favorit al americanilor. Recean are multe atuuri, mulți susținători, dar și mulți dușmani. Numirea lui Recean ar însemna o depreciere a PAS-ului, ar aduce un corupt”, a spus acesta.

sursa foto: Știri.md